Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Witam. Czy ktoś posiada informacje na temat ich rozmiaru lub od czego pasują? w serwisie wystepują tylko razem z przewodami za wysoką cene,tymbardziej ze przewody niedawno dorabiałem.
Nie pamiętam rozmiarów ale w każdym sklepie z częściami do ciągników dostaniesz takie na 100%, po prostu weź ze sobą do sklepu stary oring i coś ci dobiorą.
Nie martw się tam jest maks do 10 atmosfer, a w ciągniku do hydrauliki siłowej będzie z 20 razy więcej i tam wytrzymuje, to tym bardziej alfie wytrzyma.
Wątek stary ale nigdzie na forum nie znalazłem odpowiedzi, a ponieważ to przerobiłem to napiszę. Może sią komuś przyda. Oryginalne oringi to 17x2,5. Warto sią w nie zaopatrzyć wcześniej. Pytałem w kilku sklepach stacjonarnych i w warsztacie zajmującym się mechaniką samochodową i nie mieli. Łatwo dostępne 17x2,4 czy 17x3 sią nie nadadzą (jeden za cienki i będzie ciekło a drugi za gruby i nie wejdzie albo go zetnie przy wciskaniu – mi nie udało się go wcisnąć). Koniec końców wstawiłem 17,5x2,8 wyszperane w domowych zapasach i jest OK.
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.