Przeróbka stopu tylnych lamp

Alfista

Nowy
Auto
166 JTD
ostatnio w miescie widzialem paska b5lift w wersji USA i tam przy stopie palą sie oba te bałwanki a nie jak w europie tylko połowa gornego i tak sobie wpadłem na pomysł moze przy 166 dać w klape tez zarówki ze stopem tak ze wszystkie 4 by sie włączały, co o tym myslicie?? trzeba by kompinowac z jakimis przekaźnikami czy tylko wystarczyłoby podziałac z podwojną zarowką w czesci lampy z klapy?? zawsze to bezpieczniej jak sie wiecej swiatła pali przy hamowaniu

zawsze to bezpieczniej jak sie wiecej swiatła pali przy hamowaniu
Po to jest trzeci stop. Jak dla mnie to szału nie robi. Ale jak już tak bardzo chcesz to musisz zdobyć koszyki do żarówek z podwójnym włóknem i pobawić się trochę w Adama Słodowego. Sprawa jest prosta tylko kwestia umiejętności manualnych. W najgorszym wypadku będzie potrzeba trochę z żywicą podziałać. Aha, gdyby się pojawił problem że zamiast się cztery palić zgasną wszystkie (a tak może być), to będzie trzeba przez przekaźnik ten dodatkowy stop puścić.

no wlasnie jednak to dosc duze obciązenie bedzie i chyba bez przekaźnika nie da rady skoro te dwie co są go nie mają.. z przerobką nie ma duzo roboty, wezme z jakies starej lampy ze szrotu mocowanie zarowki na dwa włokna.. chyba sie z tym pobawie jestem ciekaw jak to by wygladało

Może się pojawić problem jak przy podłączaniu przyczepy że wszystkie światła gasną bez specjalnego modułu. Albo przekaźniki.

Spokojnie za duże. Tak jak mówiłem kiedyś przy 10W światła migały......też się zastanawiam co by tutaj zrobić.....kierunki na fabrycznym ledzie, naprawdę robią wrażenie.....coś przydałoby się zrobić ze stopem.... u mnie na początek chyba pójdzie 3 stop w ledzie....tylko pytanie jaki kolor żarówek do czerwonego klosza...? Zrobię na luty żarówki, bo już mam dosyć wymieniania i poprawiania obsadzenia w zwykłych.......robił już ktoś taki myk? ( wywalenie całego stelaża i wsadzenie listwy LED na metry nie wchodzi w grę....słaby efekt końcowy).

no ten stop to tragedia rodem z fiata sieny w sedanie cos by fajnie byloby z tym zrobic

a moze 3stop z okulara po lifcie?? tam chyba na diodach byl, wtedy jeszcze te podwojne zarowki w lampach i jest stop jak w phaetonie :D

A co Wy chcecie od trzeciego stopu? Ładnie świeci i równo.

Raczej byś musiał przeprojektować centralkę połączeń wzajemnych i wyłączników zdalnych. Moim zdaniem rzeźba dla rzeźby.

Według mnie nie ma sensu robić z tak pięknego auta choinki.

Amortyzatory
Powrót