166 2,4 JTD 175kM Warszawa i okolice

D

duster

Guest
Witam
Poszukuję kogoś z Warszawy lub okolic kto posiada taką Alfę .
Mam taki problem ,że w prawym tylnym błotniku mojej Alfy za kołem wypadła zaślepka i dostawała się wilgoc przez długi czas.
Znajduje się tam jednostka sterująca z trzema gniazdami , w jednej z wtyczek utleniły się przewody i urwały.
Prośbę mam taką , że chciałbym zidentyfikowac rozmieszczenie przewodów we wtyczce.
Jeśli jest ktoś taki to proszę o kontakt najchętniej pod nr tel.0511 841 300(sms , szczur-oddzwonię)

Zrób zdjęcie której dokładnie wtyczki potrzebujesz to podeślę Ci schematy i zdjęcie jak to wygląda u mnie.

Zrób zdjęcie której dokładnie wtyczki potrzebujesz to podeślę Ci schematy i zdjęcie jak to wygląda u mnie.

danus77 , wtyczka jest 18-to pinowa biała wpinana od dołu w urządzenie o nr:60687650 przykręcone obok bezpieczników, nie ma możliwości pomyłki.
Pozdro i dzięki za pomoc

Dobra. W końcu doszedłem co to za jednostka sterująca - to jest sterowanie oświetlenia wewnętrznego moduł M40. Teraz patrząc na niego od przodu to:
- wtyczka dolna lewa to M40B (18 pinowa)
- wtyczka dolna prawa to M40A (20 pinowa)
- wtyczka górna to M40C (20 pinowa)
Poniżej w załączniku rozpiska kostek. Nie przejmuj się, że widnieje tam 2.0TS bo tak mi wydrukował EPER. Niestety nie dałem rady zrobić zdjęcia u siebie, bo nie mam tyle czasu aby to rozebrać.
A tutaj masz link do opisu kolorów kabli : http://www.forum.alfaholicy.org/zrob_sam/24218-opis_kolorow_na_schemacie_elektrycznym.html

Pokaż załącznik M40A.pdf
Pokaż załącznik M40B.pdf
Pokaż załącznik M40C.pdfhttp://www.forum.alfaholicy.org/zrob_sam/24218-opis_kolorow_na_schemacie_elektrycznym.html

I jeszcze rozpiska pinów:
Pokaż załącznik rozpiska.pdf

P.s. Nie mam u siebie alarmu i DSP. Jeśli rozbebeszyłeś u siebie ten boczek to mam pytanie, czy u Ciebie też tam jest 6 wolnych wtyczek (3 małe z cienkimi wiązkami i 3 duże).

Ostatnia edycja:
Dzięki za pomoc , dobre materiały ale nie pokrywają się wszystkie kolory przewodów , więc dalej trochę stoję w miejscu.
Gdybyś znalazł może chwilę i zobaczył u siebie , czy też tak jest?
Jeżeli chodzi o wolne nie podpięte wtyczki ,to u mnie jest tylko jedna (biała 8pinowa z trzema przewodami)

Amortyzatory
Powrót