Diagnostyka i ChipTuning JTD, TDI, HDI, HGW... tel: 661-104-166
>>>> Modyfikacje softu także po przesłaniu sterownika <<<<
za 1000zł to ja wole drugi silnik kupić![]()
ale problemu się nie pozbędziesz bo pompa i tak bedzie w tym niby nowym silniku grzechotać :d więc i tak bedzie się trzeba będzie szarpnąć na nową .....
Dolicz sobie czas potrzebny na swap, nowy pasek rozrządu, olej, fitry i co tam wyjdzie jeszcze i się okaze ze 1500 juz biznes kosztuje, a nowy silnik naparza jeszcze głośniej niż stary, albo co gorsza nie trzyma np. cisnienia oleju.
dokładnie. Hałasują dwie rzeczy: łańcuszek i ten nieszczęsny napęd walka wyrównyważającego.
jak widać na zdjeciu - nowy typ pompy ma te dwa półksięzyce napędzające wałek połączone z sobą w okrąg, co czyni połączenie mocniejsze i nie podatne na utrącanie
Diagnostyka i ChipTuning JTD, TDI, HDI, HGW... tel: 661-104-166
>>>> Modyfikacje softu także po przesłaniu sterownika <<<<
Ja jak kupowałem swoją Alfę to też warkotała jak stary traktor. Sprzedający powiedział, ze problem diagnozował mu mechanik i ze to hałasuje napinacz paska. Napinacz wymieniłem na nowy wtedy to był koszt ok 450 zł z jakimiś pierdołami. Po wymianie dalej hałasowała:/
Mój mechanik zdiagnozował właśnie tą nieszczęsną pompę. Zakupiłem nówkę za ok 750 zł (już nie pamiętam) i wymieniłem z kompletem rozrządu i filtrami, olejami, płynami.
Kasy poszło duuużo ale za to spokój już mam 3 rok. Nowa pompa już ma wyeliminowane wady starej pompy i już nie ma prawa hałasować.
Te koszty i tak nie są tak duże jak np. wymiana sprzęgła z dwumasą, którą miałem ostatnio...
A ile kolego Cię to sprzęgło kosztowało? Bo ja też się do tego przymierzam
prawie 2.5 tys...:/
Kolego jesteś pewny że to pompa oleju? jeśli masz 136 konną jednostkę może to być pompa..... . W 140 i 150 konnej poprawili jakość jej wykonania o 100%. Także warto się upewnić zanim kupisz pompę ale tak jak napisałem w zależności od mocy silnika.
witam. przypadkiem znalazlem temat poswiecony temu co mnie wkurrr, czyli grzechoczacej pompie. otoz ja swoja wymieniłem z pol roku temu bo stara chalasowala az wstyd bylo gdzies podjechac autem, kupilem orginal do tego olejki filterki i inne pierdolki, mowie ze jak zawsze na kompleksowo. po robocie proba i gdy sie dobrze rozgrzala cisza grobowa jak przystalo na tak zacne auto. jednak po niecałych 10tys kilometrow i paru miesiacach znow grzechota wprawdzie nie tak jak tamta ale grzechota i czasami szlak mnie bierze gdy pomysle ze wydalem 1500zl na tak krotkotrwaly efekt. ciekawe czy te od mocniejszych wersji jtd te niechalasujace by podeszly do 136km bez przerobek??
O kurcze,mialem plan sie za to zabierac niedlugo ale po Twoim przypadku naprawde dam sobie z tym spokoj. Niech sobie gzechocze