Witam. Wczoraj zapalił mi się podczas jazdy czujnik otwartych drzwi i nie chce zgasnąć czy może ktoś miał już taki problem?? jak to najprościej naprawić??
Witam. Wczoraj zapalił mi się podczas jazdy czujnik otwartych drzwi i nie chce zgasnąć czy może ktoś miał już taki problem?? jak to najprościej naprawić??
Najlepiej chyba podejść do podejrzanych drzwi i go obejżec. Poruszać, popsikać czymś....
Ten czujnik to jest chyba zintegrowany z zamkiem, no nie? Posprawdzaj kabelki wchodzące w drzwi, może się coś przetarło, pobaw się zamkiem na otwartych drzwiach, pozatrzaskuj i sprawdź czy coś się zmieni.
miałem tak z klapą bagażnika, ale to były mrozy więc po ogrzaniu, przesmarowaniu i przeczyszczeniu styków jest spokój
ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA
odgrzeje trochę temat mam problem w drzwiach kierowcy pokazuje cały czas zamkniete drzwi możecie mi podpowiedzieć gdzie znajduje się ten czujnik jak sie do niego dobrać czy mozna taki czujnik dokupić ?? Przypuszczam ze czeka mnie demontaz tapicerki w drzwiach mam racje ??
No raczej zamek trzeba wyjąć a to bez zdjecia tapicerki bedzie trudne. Jak to zrobić bylo zyylion razy pisane. generalnie wykrecasz z boczka wszystko co tylko do niego przykrecone czyli klamki przelaczniki glosnik i kilka innych ale szukajka prawde Ci powie![]()
[C
opis jak zdjac tapicerke znalazlem ale chodzi mi o sam czujnik ma ktoś zdjecie gdzie on sie znajduje w zamku ?
No jakoś w zamku jest zintegrowany, popatrz na fotki na allegro, do zamka idzie kabel z wtyką (białe gniazdo na zamku):
http://allegro.pl/alfa-romeo-166-zam...353724875.html