• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zewnętrzne lusterko wsteczne - zakup obudowy

• Autor wątku Autor wątku Pietras
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pietras

Guest
Witam!!!
Wczorajszej nocy jakiś debil na parkingu w Cudnym Mieście Zakopanem, rozbił mi lusterko, a obudowa jest na pół pęknięta, a zatem moje pytanie:
Nr 1: Czy dostanę obudowę do lusterka bo reszta jest ok, na allegro i na necie nie znalazłem samej obudowy tylko całe lusterka
Nr 2: Gdzie zakupić wkład lusterka CZYLI <<LUSTRO>> po jakiejś przyzwoitej cenie bo gościu mi w motoryzacyjnym śpiewa 120 zł jakiś horror
Z góry dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam wszystkich zapalonych Alfaholików :P

pełno lusterek na alllegro po 100zł a ty dramat robisz

tylko uważaj zeby z angola nie kupić, chociaz niby obudowa jest ta sama...

miałem ten sam problem urwane lusterko na parkingu... kupiłem całe pod kolor za 150zł ale jeśli jesteś zainteresowany to mam lustro w całości (tylko obudowa mi pękła) jak co to pisz na PW

Jak chcesz to mam obudowę prawego (nie wiem które ci poszło bo nie napisałeś :) ) w kolorze srebrnym. Kupiłem kiedyś całe żeby pozyskać mechanizm składania i reszta gratów mi została. Jakby co to na PW.

Jak chcesz to mam obudowę prawego (nie wiem które ci poszło bo nie napisałeś :) ) w kolorze srebrnym. Kupiłem kiedyś całe żeby pozyskać mechanizm składania i reszta gratów mi została. Jakby co to na PW.

Mógłbyś opisać jak rozebrać lusterko na częsci??

Z tego co pamiętam to kluczowe było wyjęcie szkła, trzeba ustawić lusterko tak żeby szkło maksymalnie wystawało z zewnętrznej strony obudowy lusterka (nie wiem jak to jaśniej opisać, chodzi o to że np. dla lewego lusterka ustawić je na maksa w prawo). Później łapiesz palcami za szkło i ciągniesz do siebie. Trzeba użyć sporo siły ale w końcu puści. Później już wszystko jest na wierzchu.
Może zerknę na te graty co mam to opiszę coś dokładniej, ale z tego co pamiętam największą zagadkę miałem z tym szkłem.

lustro(szkło) trzeba dołem wepchnąć do oporu i bardzo cienkim śrubokrętem podważyć dwie zapadki od góry i wypiąć je potem lustro wyjdzie , wypiąć konektory i rozkręcić śrubki jedna w obudowie lustra druga od spodu i trzy w elemencie składania , jak kupisz lustro od anglika to ze swojago musisz przenieść termometr wraz z wiązką tylko te dwa kabelki .

Z tego co pamiętam to kluczowe było wyjęcie szkła, trzeba ustawić lusterko tak żeby szkło maksymalnie wystawało z zewnętrznej strony obudowy lusterka (nie wiem jak to jaśniej opisać, chodzi o to że np. dla lewego lusterka ustawić je na maksa w prawo). Później łapiesz palcami za szkło i ciągniesz do siebie. Trzeba użyć sporo siły ale w końcu puści. Później już wszystko jest na wierzchu.
Może zerknę na te graty co mam to opiszę coś dokładniej, ale z tego co pamiętam największą zagadkę miałem z tym szkłem.

Mnie czeka niedługo też wyjmowanie tego szkła z lusterka bo będe zakładał "składanie".
Jak juz wyjme wkład do spodziewać sie jakichś pułapek? .NA poczatek sprawdzę sposób mikell0
zobaczymy co z tego wyjdzie...

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o pułapki, to ja trafiłem na dwie. Pierwsza to wyjęcie tego szkła - sposób Mikello może być dobry, mój też zadziałał (brutalne wyszarpanie) tylko odczuwa się przy tym pewien dyskomfort :). Druga pułapka to okazało się że niektóre śruby raczyły skorodować i trochę się namęczyłem z odkręcaniem - cierpliwość plus szczypce plus spray penetrujący.

jak będziecie demontować lustro to warto robić to w dwie osoby albo przed demontażem z drzwi. ja wkładałem między obudowę a lustro palce i ciągnąłem lustro górą ile się da . mało komfortowa sytuacja .

Amortyzatory
Powrót