Elektryczne składanie lusterek

• Autor wątku Autor wątku Garos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A jakby zrobić tak, że składają się przy zamykaniu centralnego, a rozkładają dopiero przy uruchomieniu silnika? Żona jak jedzie na zakupy to wiadomo, co chwilę coś do samochodu wkłada, a wtedy Alfa lusterkami wachluje jak słoń uszami.

Można by wykorzystać ten przewód co go izolujemy w manualu Marka(ten oryginalny od przełącznika listerek) i podłączyć do przekaźnika zamiast przewodu otwierania, tylko wtedy przekaźnik będzie włączony cały czas po przekreceniu kluczyka a nie wiem czy tak to może być

Tapnięte z SM-N9005

Nie. Trzeba inaczej. Trzeba sygnał ze stacyjki wziąć. Da się ale będziesz potrafił to zrobić? Czy tak pytasz żeby spytać? :)

Tak, można z rozrusznika, albo z altka że zaczął ładować.

Tak, można z rozrusznika, albo z altka że zaczął ładować.

Tak najlepiej. Można wykorzystać gotowe moduły do załączania świateł - wykrywają chyba wyższe napięcie (ładowania) i wtedy otwierałyby lusterka.
Warto jeszcze pomyśleć nad jakimś przyciskiem dezaktywacji tego wszystkiego - w razie lodu zimą ;)

Ale moim zdaniem cały bajer est w tym że otwierają się z centralnym :D

Alfa macha lusterkami na powitanie :D

A nie miałeś problemów, że Ci przymarzły zimą?

Miałem kilka razy. Jak zobaczyłem że mi się nie otworzyło to zamykałem a potem przy otwieraniu pomagałem ręką.

Witam. A może ktoś wie czy elektrycznie składane lusterka z Alfy poliftowej pasują do przedliftowej? Czy są jakieś różnice?

Ja myślę tak samo:) ale chciałbym żeby to ktoś potwierdził:D

Skladanie założone, dla zainteresowanych prostsza sprawą podłączenia + na stałe, proponuje podpiąć się we wiązkę tuż za skrzynką z bezpiecznikami pomarańczowo - czarny przewód, nie trzeba wtedy żadnych końcówek dodatkowych anie wiercic dodatkowych otworów na przewód no i radze założyć bezpiecznik na ten przewód

Tapnięte z SM-N9005

Ja właśnie podpiełem się pod ten kabel koloru pomarańczowo - czarny żeby mieć stały + i wszystko działa pod centralnym zamkiem:)

Najprościej stały + wziąć z zasilania lampki w dole drzwi.

Amortyzatory
Powrót