• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zmiana car audio

• Autor wątku Autor wątku Majes
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Majes

Nowy
Auto
Alfa 166 2,4 jtd 2000r.
Jakie głośniki można wsadzić do beli (głębokość,szerokość itd.) ?? Chodzi mi o to jakiej moc max może mieć głośnik ,żeby ładnie grał.

Żeby ładnie grały to trzeba będzie osadzić je na dystansach, a nie na boczku jak to jest w oryginale. Dodatkowo będziesz musiał wygłuszyć drzwi i... trzeba będzie wyciąć kawałek blachy pod głośnikiem w celu stworzenia fajnej komory. Ja nie patrzyłem na głębokość montażową, bo standardowe głośnik są dosyć płytkie i coś lepszego wymaga ingerencji, o której już wspomniałem. Średnica przednich głośników to 165mm. Oczywiście nie mówimy tu o głośnikach z targu, czy z dolnej półki super marketu :), bo w takim wypadku lepiej zostawić to co jest. Można też pomyśleć o wzmacniaczu, jeżeli nie ma DSP.

Amortyzatory
Powrót