Czujnik w misce olejowej.

pawellike

Nowy
Auto
Alfa 166 2,4 JTD
Dzisiai dotarla domnie miska olejowa zakupiona od użytkownika z naszego forum. To jest miska do wersji 136KM z małą tylko różnicą. . . Wmisce mojej jest czujnik z takim długim "prętem" wchodzący w głąb miski, natomiast w tej drugiej tego nie ma, ale jest miejsce przystowowane niby pod ten czujnik, lecz trzeba wiercić otwór i go nagwintować. Moje pytanie: od czego jest ten czujnik?, dlaczego nie ma go w tamtej misce olejowej? i czy ewentualnie można jakoś zamontować miskę bez niego? :)

Witam! To jest czujnik poziomu oleju. Ja jak zdejmowałem miskę i potem wkręcałem z powrotem ten czujnik do miski to go niechcąco uszkodziłem i wkręciłem w ten otwór zaślepkę gdyż nie miałem czasu czekać na nowy musiałem składać auto jak najszybciej. Spokojnie można jeździć bez tego. Ale ja na twoim miejscu pobawiłbym się i spróbował zrobić ten otwór. Jeżeli sprawdzasz bardzo często poziom oleju na bagnecie to nie jest to jakaś bardzo istotna część. Wybór należy do ciebie.

A, czyli już jestem naprowadzony na dobrą drogę ;) A jeszcze mam problem, ponieważ w tej nowej misce, mam większy otwór na bagnet niż w poprzedniej. Co radzicie?

Amortyzatory
Powrót