[166]dzwi /zamek

Manio0017

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 1999r
Mam taki problem ze :
nie zamykaja sie mi sie tylne dzwi z centralknego zamka ani z pilota ani z kluczyka przednie zamykaja sie ale zaraz sie otwieraja sam a z tylu zande sie nie chce a co ciekawe to jeszcze nawet prawych tylnych to i guzika nie moge wcisnac lewo moge co to moze byc ???
rano działały wszystkie elegancko pozniej zauwazylem ze lewe sie nie zamyka po kilku zamkniecicach otwarciach to i prawe przestało sie zamykac bezpieczniki sprawdziłem ok co to moze byc ?? nic nie było przy nich robione (nie dostały wilgoci) nawet nie wiem gdzie szukac przyczyny pomozcie ....

mozesz mi to przyblizyc dac namiary na tn siłownik ?? i przyblizyc koszty :>??

Koszt siłownika nie będzie duży,musisz poszukać na allegro.

a mozesz opisac mi gdzie sie znajduje czy latwo sie do niego dostac czy latwo złozyc pozniej dzwi ??

Manio0017 napisał:
a mozesz opisac mi gdzie sie znajduje czy latwo sie do niego dostac czy latwo złozyc pozniej dzwi ??
powiem tak,jeśli masz dryg do drobnych napraw w samochodzie to sobie poradzisz bez problemu,jeśli nigdy nic nie naprawiałeś to lepiej jedż do warsztatu.
Jak będziesz rozbierał uważnie obicie drzwi to dasz radę wszystko dobrze złożyć.

ale chce dokladnie zlokalizowac przyczyne zeby nie rozbierac na darmo a wiec taie pytania :
czemu nie wciska mi sie 1 przciska w tylnych dzwiach ?
w ktorch wdzwiach mam szykac tego zepsutego siłownika ? w przednich od kierowcy czy pasazera ?
jestes pewnien ze to to ??

Jeśli po zamknięciu pilotem drzwi zamykają się a po chwili otwierają to padł siłownik który steruje zamykaniem-ten główny znajduje się właśnie w drzwiach kierowcy.
W tylnych drzwiach jeśli nie chce się wciskać to może też jest uszkodzony,rozbierz tylne drzwi i sprawdż co się tam stało,może tylko coś blokuje.Powodzenia.

Manio0017 napisał:
ale chce dokladnie zlokalizowac przyczyne zeby nie rozbierac na darmo a wiec taie pytania :
czemu nie wciska mi sie 1 przciska w tylnych dzwiach ?
w ktorch wdzwiach mam szykac tego zepsutego siłownika ? w przednich od kierowcy czy pasazera ?
jestes pewnien ze to to ??
mialem to samo w tylnych prawych drzwiach.... rozebralem tapicerkr.... wyjalem zamek .... trzeba go rozwiercic, po prostu wyskoczyla jedna czesc, zalozylem i teraz jest dobrze, sprawdz jeszcze czy linka od klamki w srodku nie jest zabardzo naprezona... ja musialem poluznic.... i teraz jest dobrze

a moze wie ktos z was gdzie znajduje sie sterownik zamka centralnego od zamykania ??? ( bo sa dwie, z pilota otwieram wszystkie drzwi, ale niemoge ich pilotem zamknac )

Amortyzatory
Powrót