• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

przerywający nawiew

kaczo

Nowy
Auto
była 156 1.8Ts jest 166 2.5 V6
Witam. Nie znalazłem odpowiedzi w temacie zebranych informacji, wiec zakładam nowy. Mianowicie nawiew mi przerywa i nie dmucha cały czas. co jakieś 30-50 sek na chwilkę się wyłącza ok 5 sek i dmucha dalej... nie wiem w czym może leżeć problem. czasami wyskakuje mi komunikat "low battery voltage, fan setting not possible", akumulator naładowałem, poza tym nie mam problemu z odpalaniem czy innym cyrkiem z prądem :-/

kolego pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem przekaźniki i bezpieczniki.

Kubicze wentylator wymieniłem rok temu... nawet mnie nie strasz. Mi to wygląda na jakiś przekaźnik bo on działa tylko dostaje jakiś dziwny sygnał przerywany :/

może jakiś styk zaśniedział i nie zawsze łączy nawiew i dlatego masz taką huśtawkę. Nie widzę innej opcji jeśli bezpieczniki i wentylator ok. Nie zapomnij sprawdzić styków przy przekaźnikach!!

Amortyzatory
Powrót