[166] Nagłośnienie

• Autor wątku Autor wątku Stanley
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Stanley

Guest
Mam pytanie w AR166 (2000 r.)ile macie zamontowanych głośników i czy wszystkie grają? Ja mam z przodu w drzwiach 2 głosniki średniotonowe i 2 wysokotonowe, w drzwiach z tyłu 2 średniotonowe (te nie grają ale są) i w półce z tyłu 2 niskotonowe głosniki (basowe).

ja mam po dwa w kazdych drzwiach i dwa w tylnej półce i wszystkie pieknie grają

J mam u siebie DSP i grają wszystkie głosniki lącznie 10 :mrgreen: , moze poprostu w opcjach ICS-u masz wyłączone głośniki które wymieniasz jako niegrające. ;//

Z tego co wiem, to są zasadniczo 2 wersje nagłośnienia:
- wersja Bose, czytaj 'ta lepsza': po dwa głośniki w drzwiach + 2 subwoofery w półce (ze wzmacniaczem) = 10szt.
- wersja zwykła: po dwa głośniki w drzwiach = 8szt.

Generalnie wszystkie powinny grać. Jeżeli na ICS masz dostępne DSP to jest to wersja Bose, jeżeli masz SDV (dostosowuje głośność do prędkości/hałasu wewnątrz auta) to jest wersja zwykła.

Pozdrawiam,
~tomaz

Ja mam odseparowany system w przednich jak i w tylnich drzwiach, i w polce sa hertza glosniki, ale nie podpiete:( z tego co sie orientuje to radio jest 4 kanalowe, wiecie moze czy mozna je jakos podpiac nie uzywajac wzmacniacza?

No to z tego wynika , że ja mam tą lepszą wersję bo też mam subwoofery w tylnej półce i smigają idealnie, ale te głośniki w tylnych drzwiach niestety nie

tomaz napisał:
Z tego co wiem, to są zasadniczo 2 wersje nagłośnienia:
- wersja Bose, czytaj 'ta lepsza': po dwa głośniki w drzwiach + 2 subwoofery w półce (ze wzmacniaczem) = 10szt.
- wersja zwykła: po dwa głośniki w drzwiach = 8szt.

Generalnie wszystkie powinny grać. Jeżeli na ICS masz dostępne DSP to jest to wersja Bose, jeżeli masz SDV (dostosowuje głośność do prędkości/hałasu wewnątrz auta) to jest wersja zwykła.

Pozdrawiam,
~tomaz

kurcze to ja już nie wiem jaki system nagłośnienia ja mam w swojej Alfie mam 10 głośników wszystkie grają, ale nie mam DSP tylko SDV. Gdzie był instalowany seryjny wzmacniacz ??

Ja tez mam dostępny system DSP ale nie mam pojęcia gdzie tam jest opcja wyłaczania głosników.?

sergiusz1988 napisał:
kurcze to ja już nie wiem jaki system nagłośnienia ja mam w swojej Alfie mam 10 głośników wszystkie grają, ale nie mam DSP tylko SDV. Gdzie był instalowany seryjny wzmacniacz ??
Wzmacniacz znajduje sie nad zmieniarka i nawigacia.Musisz odkrecic oslone zeby go zobaczyc

alfista x napisał:
sergiusz1988 napisał:
Wzmacniacz znajduje sie nad zmieniarka i nawigacia.Musisz odkrecic oslone zeby go zobaczyc

No to chyba przed sprzedaza ktos mi wykrecil wzmacniacz bo sa tylko gole kable. Bede musial sie rozejzec za takim wzmacniaczem.

Stanley napisał:
Matt21, A gdzie w ICS jest opcja wyłczania głośników??
Na ICS przyciskasz AUDIO, później zakładka SETTINGS, następnie zakładki BALANCE i FADER. Pisze z pamięci wiec poprawcie mnie jeśli coś pomieszałem :mrgreen:

Re: Nagłośnienie

Stanley napisał:
Mam pytanie w AR166 (2000 r.)ile macie zamontowanych głośników i czy wszystkie grają? Ja mam z przodu w drzwiach 2 głosniki średniotonowe i 2 wysokotonowe, w drzwiach z tyłu 2 średniotonowe (te nie grają ale są) i w półce z tyłu 2 niskotonowe głosniki (basowe).

Z tylu w drzwiach powinny byc 2 sredniotonow + 2 wysoko tonowe. Zlaczki sa pod siedziskiem tylnej kanapy. Sprawdz czy masz wzmacniacz z DSP w bagazniku.

Orjętuje się ktoś czy do ar 166 można podpiąć zewnętrzny wzmacniacz, chodzi mi o to czy można podpiąć go bezpośrednio pod ics czy trzeba się zaopatrzyć w konwerter z high na low level?

A tak poza tym to ma może ktoś zdjęcia tylnego panela ics??

b-ski napisał:
Orjętuje się ktoś czy do ar 166 można podpiąć zewnętrzny wzmacniacz, chodzi mi o to czy można podpiąć go bezpośrednio pod ics czy trzeba się zaopatrzyć w konwerter z high na low level?

A tak poza tym to ma może ktoś zdjęcia tylnego panela ics??

Zdjęcie niewiele ci pomoże, wtyczki są niestandardowe. Generalnie podejrzewam że dało by się jakoś podłączyć pod line out, ale nie wiem czy nie musiałbyś ingerować w oprogramowanie ICSa, żeby uaktywnić wyjście. Jak już chcesz coś aftermarket to obawiam się że będziesz musiał zadowolić się wyjściami głośnikowymi.

Załączyłem ci zdjęcie tylnego panela, jedyne jakie miałem na dysku. Złącze u góry to jedyne gdzie może pasować kabelek z aukcji. Wtyczka składa się z 3 połączonych wtyczek, podobnych jak na aukcji, ale coś mi sie nie wydaje żeby to było wyjście line out. Musiałbyś rozgryźć schematy połączeń. Gdzieś na sieci kiedyś widziałem opis poszczególnych pinów, spróbuj może poszukać.

Amortyzatory
Powrót