• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Tylne szyby nie dzialaja

stereo

Nowy
Auto
Brak
Witam pewnego dnia wymienilem prowadnice w lewej szybie i normalnie dzialaly a za kilka godzin nie moglem zamknac szyby ani lewej ani prawej z tylu przod dziala bez zarzutów spr bezpiecznik pod kierownice jest sprawny czy jest jeszcze jakis przekaznik do tylnych szyb lub w innym miejscu jakis bezpiecznik podwietlanie z tylu tez dziala wiec prad dochodzi Pozdrawiam

Wiem, że sprawdzałeś , ale czasami w nerwach człowiek zapomni i potem jest dużo śmiechu, aleee przycisk LOCK sprawdzaleś? Wiem, że to głupi i banalne kolego ale jestem użytkownikiem a nie mechanikiem więc zawsze z poczatku ide po najmniejszej linii oporu...

Witam pewnego dnia wymienilem prowadnice w lewej szybie i normalnie dzialaly a za kilka godzin nie moglem zamknac szyby ani lewej ani prawej z tylu przod dziala bez zarzutów spr bezpiecznik pod kierownice jest sprawny czy jest jeszcze jakis przekaznik do tylnych szyb lub w innym miejscu jakis bezpiecznik podwietlanie z tylu tez dziala wiec prad dochodzi Pozdrawiam
bezpiecznik i sterownik tylnych szyb jest w bagażniku (patrz instukcja obsługi).

Odkopałem trochę wiekowy temat, ale u mnie właśnie trafiła się przypadłość opisana w temacie wątku.
Nie sprawdzałem jeszcze bezpieczników, bo dopiero teraz dokopałem się do tego wątku, ale mam pytanie pomocnicze. Czy komuś, komu przestały działać szyby, przestały się również podświetlać guziczki od opuszczania szyb, zarówno w przednich i tylnych drzwiach? U mnie właśnie tak się stało. W przednich drzwiach guziczki od przednich szyb są podświetlone i działają. Mam nadzieję, że to zwiastuje jakąś prostą usterkę..

A i jeszcze jedno. Problem z szybami stwierdziłem krótko po wymianie rozrządu. Tuż przed wymianą na 100% działały. Więc pytanie, czy to możliwe, żeby coś zostało rozłączone/zepsute w komorze silnika co odpowiada za tylne szyby, czy to tylko zbieg okoliczności?

Ponownie zapytam być może idiotycznie ale nie wcisnąłeś przycisku lock w przednich drzwiach? Jak się go wciśnie to przestaje świecić pomarańczowa dioda, przestają się podświetlać przyciski od tylnych szyb i przestają one działać zarówno z panelu kierowcy jak i z drzwi tylnych.

Ok. Zmusiłeś mnie. Idę do samochodu sprawdzić..

Dodano po 8 minutes:

You win.
Ok jestem debilem. Wciśnięty guzik..

No ale przynajmniej dwa posty nabiłem.. ;)

Ostatnia edycja:
Ważne, że "usterka" się dała łatwo usunąć ;)

Amortyzatory
Powrót