Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Nawiew i centralny nie działają

Bouncy
    Gość

Domyślnie Nawiew i centralny nie działają

Witam wszystkich, mam takiego bubla że przestały mi działać powyższe funkcje, nie bez mojej winy naturalnie. Otóż postanowiłem zamontować wzmacniacz w bagażniku, roskopałem kanape, środkowy tunel itp. Wszystko fajnie śmiga ale po tej operacji przestał działac centralny zamek- naciskam guzik, światła migną ale siłowniki nie chodzą, jak wsadze kluczyk to tak samo. Nawiew nie działał wcześniej ale to przez bezpiecznik na podszybiu, po moim car audio wymieniłem bezpiecznik ale teraz nawiew w ogóle nie reaguje na guziki, do tego nie pokazuje temp. zewnętrznej. Kabel od przycisków do nawiewu jest na bank dobrze wsadzony bo chyba 7 razy sprawdzałem. Bezpieczniki sprawdzone wszystkie, kostki dobrze posprawdzane i powtykane, już nie mam sił a klima akurat by się przydała. Macie jakieś pomysły?

Bouncy
    Gość

Domyślnie

Jeszcze podświetlenie zegarów i kokpitu nie działa, i nie pokazuje spalania itp.

Znalazłem bezpiecznik spalony, ale jak wkładam nowy to od razu się przepala, jako to?
    Ostatnio edytowane przez Bouncy ; 29-07-2012 o 18:46

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Znaczy zwarcie jakieś w obwodzie i się bezpiecznik pali. Trzeba szukać... Podaj który bezpiecznik, może ktoś schematy wrzuci.

Bouncy
    Gość

Domyślnie

Wyjąłem ics-a, wymieniłem bezpiecznik od centralnego i już centralny działa, ale nawiew, podświetlenie i pare innych rzeczy dalej nie działa, ma ktoś jakieś rozpiski gdzie są od czego bezpieczniki bo połowa nie jest opisana?

Bouncy
    Gość

Domyślnie

Pali mi bezpiecznik o nazwie services 5, jak dam trochę większy to chwile wszystko działa a potem i tak go przepali, wie ktoś od czego on jest? Wyświetla mi jeszcze się ta pomarańczowa żaróweczka która oznacza problem ze światłami ale ja mam wszystkie dobre, orientuje się ktoś?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Bouncy Zobacz post
    Pali mi bezpiecznik o nazwie services 5, jak dam trochę większy to chwile wszystko działa a potem i tak go przepali, wie ktoś od czego on jest? Wyświetla mi jeszcze się ta pomarańczowa żaróweczka która oznacza problem ze światłami ale ja mam wszystkie dobre, orientuje się ktoś?
    Bezpiecznik nr 5 10A zasila obwody:
    - lusterka wsteczne ogrzewanie,
    - tempomat,
    - moduł alarmu,
    - przekaźnik sprężarki klimatyzacji,
    - podświetlanie przycisków,
    - regulacja podświetlania tablicy wskaźników,
    - zespół przełączników na tunelu środkowym
    Wszystko jest opisane w instrukcji obsługi - trzeba tylko czytać!!!

Bouncy
    Gość

Domyślnie

A gdzie da się po odłączać poszczególne obwody żeby sprawdzić w którym jest coś nie tak, bo odłączam wszystko co umiem i dalej się pali?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Bouncy Zobacz post
    A gdzie da się po odłączać poszczególne obwody żeby sprawdzić w którym jest coś nie tak, bo odłączam wszystko co umiem i dalej się pali?
    Kolego, zaopatrzyć się w instrukcję serwisową DTE lub eLearn wydrukować schematy elektryczne obwodów zasilanych przez ten bezpiecznik i podjechać do elektryka lub samemu (potrzebna wiedza).
    To nie jest "prom kosmiczny" i da się zlokalizować "trefny" odbiornik tylko trzeba mieć schematy eletryczne wraz z rozmieszczeniem poszczególnych łączy (to wszystko jest w cytowanych instrukcjach).
    Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar dragon855
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 JTD 136KM

Domyślnie

a powiedzcie gdzie ten bezpiecznik od centralnego jest że isc-a trzeba wyjmować bo u mnie nie działa :/

Bouncy
    Gość

Domyślnie

bezpiecznik od centralnego jest tam gdzie wszystkie tylko mi przestalo go przepalac dopiero jak ics-a wyciagnalem i odpialem, i wtedy wlozylem bezpiecznik. Schematy mam tylko nic mi to nie daje bo nie wiem gdzie co jest, zobacze te instrukcje, nawet nie wiedzialem o takich, dzieki za pomoc