Dziwnie pali 2.4

• Autor wątku Autor wątku cin1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

cin1

Nowy
Auto
alfa 166 2.4 jtd
Witam. Problem polega na tym że auto dziwnie odpala. Gdy rano chcę odpalić kręci chwilę i odpala. Innym razem odpala za strzałem. Czasami po dłuższej jeździe gdy na chwile wyłączę silnik, muszę chwilę kręcić zanim odpali.
Druga sprawa jest taka że auto ma swoje humory- czasem pracuje idealnie, ale czasem ledwo się zbiera.
jaakie mogą być przyczyny wyżej opisanych objawów? Pozdrawiam

Podłącz pod komputer, a pracuje na wszystkie gary? U W moim przypadku zawsze muszę chwilę kręcić tak 1,5-2 sekundy nie ma znaczenia czy ciepły zimny +30 stopni czy -30 stopni. Zawsze tak samo zrób logi może sie coś zapisało. Podłączę się pod temat u mnie dziś rano dziewczyna jechała do pracy wsiada do autka przekręca zapłon, rozrusznik kręci a nie zapala. Po czym zapaliła się jej kontrolka code i coś jeszcze czego nie zdążyła zobaczyć. Co o tym sądzicie? Dodam że za drugim razem odpaliła normalnie jak zawsze czyli bez problemu. Czy wina leży w aku? czy może centralka pod kierownicą zaśniedziała? O czym informuje nas kontrolka code? Wiem że wszystko mógłbym znależć w szukajce ale mam problem z wejściem w okno 166 na forum, nie wiem czemu....

Ostatnia edycja:
jacek83, code to immobilizer, nie zczytał Ci kluczyka a czemu to nikt nie wie:) narazie bym sie tym nie przejmował i czekałbym aż sie powtórzy np drugi raz, a jak sie zaczną dziać takie kwiatki to puszka immo do sprawdzenia, szczególnie piny połączeniowe.

cin1, sprawdź ciśnenie na listwie CR jakie masz przy rozruchu na gorącym silniku,czy szybko rośnie do 300bar czy powoli, następnie na odpalonym gorącym silniku czy dane ciśnienie nie skacze. Wydaje mi sie że masz problem z regulatorem ciśnienia paliwa

Co sądzicie o czyszczeniu tego regulatora, czy jest to skomplikowana czynność?

też sie podłącze pod temat im cieplejszy silnik tym auto dłużej i jakby "ciężej" kręci :(

Zdemontowałem regulator- wyczyściłem go, prawdę mówiąc nie ma co czyścić- rurka z dziurkami. Nie ma żadnych zmian, pali tak samo ociążale ja przedtem.

zrobiłeś logi? jakie masz ciśnienie na listwie ?

cin1, sprawdź ciśnenie na listwie CR jakie masz przy rozruchu na gorącym silniku,czy szybko rośnie do 300bar czy powoli, następnie na odpalonym gorącym silniku czy dane ciśnienie nie skacze. Wydaje mi sie że masz problem z regulatorem ciśnienia paliwa

że tak zapytam, jak wolno to co jest przyczyną? zawór na pompie? :P

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót