Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: Wymiana silniczka centralnego zamka

spawacz
    Gość

Domyślnie Wymiana silniczka centralnego zamka

czy moze ktos opisac (lopatologicznie) jak wymienic silniczek w centralnym zamku (milo jakk zdjecia beda)
    Badz jesli ktos juz to robil i chcialby zarobic

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    wroclaw
    Auto
    alfa 166 2.4 jtd

Domyślnie

Pytanie -n który silniczek, bo jeżeli jeden obojętnie który nie działa, jest problem z zamknięciem pozostałych dżwi.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS 2000r 147 1.6 2005

Domyślnie

Jakiś rok temu padł mi w prawych tylnich drzwiach. Założyłem standardowy siłownik centralnego zamka. Kosztował mnie 10 zł i pół godziny roboty. Nie pamietam pod jakie przewody sie wpialem ale miernikiem znajdziesz.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Cytat Napisał arcykor Zobacz post
    Założyłem standardowy siłownik centralnego
    Możesz cos wiecej na ten temat napisac? I dac jakis link jaki kupiles silownik. Chodzi o to ze mam u siebie padniety silownik drzwi kierowcy i troszke mnie to wqrw bo uzywane zamki chodza w różnych dziwnych cenach i widze , że jest szansa żeby niskim kosztem się tym zająć.
    swoja droga jutro wykręce ten siłownik o zobacze co i jak bo z przycisku mi nie rygluje auta tylko dopiero jak włożę kluczyk do zamka w drzwiach kierowcy...
    [C

fackamaka
    Gość

Domyślnie

Siemanko. Masa możesz kupić np. coś takiego:http://allegro.pl/silownik-centralne...560570594.html. Montujesz go jako dodatkowy i sprzęgasz z oryginalnym cięgnem. Ja u siebie zamontowałem go w trójkątnym otworze na wysokości zamka. Niestety nie mam fotek i nie pamiętam kolorów przewodów pod które się wpiąłem, bo to było 3 lata temu, ale siłownik działa do dzisiaj. Pozdrawiam i powodzenia.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

"muczas gracjas" facamaka. z tym patentem to niezly pomysl.
    [C

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał fackamaka Zobacz post
    Siemanko. Masa możesz kupić np. coś takiego:http://allegro.pl/silownik-centralne...560570594.html. Montujesz go jako dodatkowy i sprzęgasz z oryginalnym cięgnem. Ja u siebie zamontowałem go w trójkątnym otworze na wysokości zamka. Niestety nie mam fotek i nie pamiętam kolorów przewodów pod które się wpiąłem, bo to było 3 lata temu, ale siłownik działa do
    Najtańsza opcja i najprostsza.Kabelki znajdzesz mulimetrem są 4 i napewno są to skrajne pary .
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

fackamaka
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Masa625 Zobacz post
    "muczas gracjas" facamaka. z tym patentem to niezly pomysl.
    Ależ proszę bardzo. Wiem doskonale jak wqrwia niedziałający centralny. Pozdrawiam.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Mam pytanko który rygiel łapiesz? Bo mamy 3 lub 4 nie pamiętam. Jak wygląda sprawa w zimę, czy chińszczyzna nie zamarza? Kupowałeś standardowe czy te płaskie do 8 kg? Z tyłu zaczyna mi już powoli podnosić rygiel, przed zima muszę coś wykombinować....

fackamaka
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Paazik Zobacz post
    Mam pytanko który rygiel łapiesz? Bo mamy 3 lub 4 nie pamiętam. Jak wygląda sprawa w zimę, czy chińszczyzna nie zamarza? Kupowałeś standardowe czy te płaskie do 8 kg? Z tyłu zaczyna mi już powoli podnosić rygiel, przed zima muszę coś wykombinować....
    Ja kupiłem dokładnie taki jak w linku i przetrzymał dwie zimy a mrozy u mnie były spore. Przyłapałem go do pionowego rygla poruszającego bolec wystający z tapicerki. Nawet gdyby padł i miałbym go wymieniać ( tfu, tfu ) raz w roku przez następnych 10 lat, to koszty są i tak mniejsze niż kupno nowego zamka z siłownikiem. Pozdrowionka.