Pomoc przy zakupie ar 166

SilverV6

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.5 V6 jest :-D
Witam mam pytanko prubuję kupić AR 166 najlepiej w dieslu ale jest ich bardzo mało i chodzi mi po głowie zakup alfy w bęzynie ale nie wiem czy z gazem co sądzicie o zagazowanej alfiei i jakie może być spalanie 2.0 i 2.5 litrowego silnika

dziękuję i pozdrawiam maciek

do gazowania najlepiej 2,5 lub 3.0

Ja mam 2.0v6 tb zagazowaną butla 55(wiadomo wchodzi mniej) i mam najechane 306 km i jeszcze rezerwa się nie pali, uważam że nie ma tragedi:)

oczywiście mało kto ci poleci 2.0tb zagazować bo to turbo, ale ja szczerze polecam, oby więcej tb na drodze!!:)

ps. o ile interesuje Cię ten silnik.

Witam mam pytanko prubuję kupić AR 166 najlepiej w dieslu ale jest ich bardzo mało i chodzi mi po głowie zakup alfy w bęzynie ale nie wiem czy z gazem co sądzicie o zagazowanej alfiei i jakie może być spalanie 2.0 i 2.5 litrowego silnika

dziękuję i pozdrawiam maciek

Ciągle to samo.... wystarczy trochę poczytać forum tylko po co? Zaraz rozpęta się piekło nad wyższością PB nad LPG czy ON i kłótnie, który mniej pali :( Proszę nieee...:mad:

było na ten temat całe mnóstwo, aczkolwiek sam wiem po sobie że nie jest łatwo coś na naszym forum odnaleźć. ad rem jeżeli cię nie przeraża zakup benzyniaka z lpg to kupuj ale posprawdzaj , jedź na diagnostykę spali i sprawdź kiedy i przy jakim stanie licznika został założony gaz i na jakich klamotach i przede wszystkim czy gaz był serwisowany - książeczka gwarancyjna z wpisami. albo kup benzyniaka i zagazuj, wydatek dla v6 jest na poziomie 4 tyś. zwraca się po ok 15-20 tyś km.
sam użytkuje auta z lpg od 12 lat i nigdy nie miałem powodów do większych narzekań.
poszukaj dobrego a nie tylko taniego instalatora , najlepiej polecanego przez osobę, która założyła w alfie u niego gaz . ja raz połaszczyłem się na 500zł różnicy i wkur.... ny byłem na całego . w Poznaniu polecam bartgaz na ul.Ostatniej. założyłem u nich już 4 instalacje.

jeszcze jedno pytanko ile pali gazu 2.5 a ile 3.0 sory że tak proste pytaniazadaje ale nigdy nie miałem auta w gazie i z czystej ciekawości się pytam

jeszcze jedno pytanko ile pali gazu 2.5 a ile 3.0 sory że tak proste pytaniazadaje ale nigdy nie miałem auta w gazie i z czystej ciekawości się pytam

Myślę, że na gazie nie odczujesz różnicy w spalaniu... Może litr? Choć niech się wypowiedzą użytkownicy jednego i drugiego ;)

3.0 v6 pali tyle ile wlejesz, przy spokojnej jeździe LPG w trasie 11 l w mieście 18 l, przy ostrej w trasie 14l,

- - - Updated - - -

miasto Wrocław

kupiłem 2 tyg . temu 3.0 chociaz chciałem 2,5 v6 i chyba nie załuje .spalanie pokazuje w oklicach 17 l. Ale nie jezdze zbyt przepisowo ,ciezko jezdzic "normalnie" z takim motorem -powstrzymuje sie ale czasami nie daje rady. Kup v6 -polecam

- - - Updated - - -

kupiłem 2 tyg . temu 3.0 chociaz chciałem 2,5 v6 i chyba nie załuje .spalanie pokazuje w oklicach 17 l. Ale nie jezdze zbyt przepisowo ,ciezko jezdzic "normalnie" z takim motorem -powstrzymuje sie ale czasami nie daje rady. Kup v6 -polecam

Ja mam 2.0v6 tb zagazowaną butla 55(wiadomo wchodzi mniej) i mam najechane 306 km i jeszcze rezerwa się nie pali, uważam że nie ma tragedi
Jak Ty to robisz?
49l max 310 km,
przeważnie 270 do 300 ale krótkie odcinki /mało trasy/

Mam 2.5 z gazem do sprzedania. Sprzedaję gdyż kupiłem po lifcie w Niemczech. Gaz zakładalem po kupnie i jest to moje n-te auto z gazem. Nigdy nie miałem żadnych problemów tak więc jak najbardziej polecam. Teraz po raz pierwszy kupilem diesla i zobacze w perspektywie jak to wyjdzie. Co do spalania gazu to ja jeżdżę codziennie do pracy 38 km w jedna stronę i troche po mieście (Kielce) wychodzi mi i to niezależnie czy jedę spokojnie czy przycisnę 12-13 litrów. Sama trasa, np wyjazd do Chorwacji 11 l, szybka jazda na autostradach. Obecnym 166, 175 KM dislem po przejachaniu gdy wracałem z Niemiec odcinka 800 km spaliła dokladnie 7 litrów (autostrady, szybka jazda). Teraz przy dojeździe tak jak napisałem wczesniej do pracy wychodzi 6,2 litra.

Do mnie pijesz
I przykład:Zakup Alfy 166 Rozmowy o AR 166 - mini Shoutbox i wiele innych ciekawych wypocin

Nie do Ciebie:) do założyciela to było:)

- - - Updated - - -

Jak Ty to robisz?
49l max 310 km,
przeważnie 270 do 300 ale krótkie odcinki /mało trasy/

wskazówka staneła na 322km:) i dotankowałem (żyd już się palił:) sam jestem mile zaskoczony, ja tez malo jeżdze w trasach a preferuje mieszany styl jazdy:D

mam 2.5 i ostatnio jeżdżę jak dziadek ale na spalanie ma to niewielki wpływ po mieście to 39l starcza na ok 250-280l w zależności od ruchu a w trasie z rodzinką i bagażami to ok 310- 320 km

Amortyzatory
Powrót