Bose do 166 ?? mozliwe?

Auto
AR 159 TI. Bianco
Wiem że nie ten dział ale tam gdzie powinien być ten temat niewiele osób zaglada a zalezy mi na czasie...wiec przepraszam "uwrażliwionych"

mianowicie-Mam do zakupienia po dobrych pieniądzach zestaw bose z alfy 147 - głośniki +sub+wzmacniacz czy da się to podłączyć do 166?? nie pytam o głośniki bo to raczej prosta
sprawa,ale czy jest jakieś wyjscie na wzmacniacz w ICS???
mój ISC jest chyba z DSP.​

KLIK: http://www.forum.alfaholicy.org/car_audio/79219-bose_do_166_czy_sie_da_podlaczyc.html#ixzz24m6iJkA1

Ostatnia edycja:
w 166 nigdy nie było bosse, taki zabieg próbowałem zastosować u siebie ale problem jest z ics-em. Jesli masz dsp i sprawny procesor dźwięku to bosse gra naprawdę niewiele lepiej. Uruchom go przez ics i będziesz się cieszył naprawdę ładnym dźwiękiem. Z tego co wiem bosse warto mieć tylko w librze bo tam auto było specjalnie wygłuszane pod to audio.

Jak masz DSP to po co Ci Bose? Jeżeli chodzi o jakość dźwięku to pozostaje wpakowanie niefabrycznego, lepszego zestawu + wygłuszenie drzwi. Słuchałem Bose we wspomnianej Lybrze i głowy nie urywa.

Jak rozumiem problem jest inny - kolega może mieć tanio bose ze 147 (wzmak i głośniki) i pyta czy to da się podłączyć. Nie czy będzie dobrze/źle grało :).
Wg. mnie można wyjść normalnie z ICSa, nawet jak nie ma DSP i puścić sygnał na wzmacniacz, później na głośniki, tak jak w przypadku każdego innego dodatkowego audio.
Pytanie tylko czy ten zestaw ze 147 jest "typowy" czy jakiś "udziwniony" pod specyficzne radio - nie mam pojęcia o 147kach...

Jak rozumiem problem jest inny - kolega może mieć tanio bose ze 147 (wzmak i głośniki) i pyta czy to da się podłączyć. Nie czy będzie dobrze/źle grało :).
Wg. mnie można wyjść normalnie z ICSa, nawet jak nie ma DSP i puścić sygnał na wzmacniacz, później na głośniki, tak jak w przypadku każdego innego dodatkowego audio.
Pytanie tylko czy ten zestaw ze 147 jest "typowy" czy jakiś "udziwniony" pod specyficzne radio - nie mam pojęcia o 147kach...

dokładnie o to pytałem:) dzieki yoozef.
Głośniki pasują na bank .suba tez jakoś zainstaluje głownie chodzi mi o wyjscie z ICS - ale chyba podjade do jakiegos lokalnego elektronika.
dzieki.:)

Jak do 147 pakowali Bose, a do 166 HAES to mało prawdopodobne, żeby pasowało. Z drugiej strony w 147 jest chyba normalna jednostka sterująca (nie ma tam przypadkiem jakiegoś Blaupunkta?) i możliwe, że wzmacniacz jest podłączony przez mini ISO. Wtedy będziesz mógł podłączyć do ICS przez przejściówkę. Znowu zapytam po co Ci Bose skoro masz DSP (chyba że jednak nie masz) i nie lepiej kupić dobry wzmacniacz z głośnikami (chyba że ten zestaw masz za grosze i chce Ci się rzeźbić).

Słuchałem DSP w 166 i miałem BOSE w mojej 156 i powiem szczerze że to BOSE w Alfie to zupełnie przeciętne audio. Na moje ucho to DSP gra ładniej, ale to też miedzyinnymi dlatego że 166 jest lepiej wygłuszona. Jako ciekawostkę podam że HAES (czyli producent DSP) produkował również nagłośnienie min do BMW X5 czy chociażby Porsche Cayenne. Z kolei Bose np w Audi czy chociażby w Mazdzie to już zupełnie inna sprawa bo gra naprawdę fajnie. Z tego co się orientuję to Haes robił też podzespoły dla ....BOSE także masło maślane. Ja bym nie kombinował bo DSP gra zupełnie fajnie a po montażu BOSE może sie okazać że zamienił stryjek sikierkę na kijek

POZDRAWIAM

Głośniki pasują na bank .suba tez jakoś zainstaluje głownie chodzi mi o wyjscie z ICS - ale chyba podjade do jakiegos lokalnego elektronika.
dzieki.

Generalnie z tyłu ICSa masz wyjścia następujące (od góry):

=========================
C connector pinning
1 4 7 10 13 16 19
3 6 9 12 15 18
2 5 8 11 14 17 20
B connector pinning
1 3 5 7

2 4 6 8
A connector pinning
1 3 5 7

2 4 6 8

I ta tzw. wtyczka B 8-pinowa (druga od góry, pod ISO) ma wyprowadzenia na głośniki jak nie masz DSP:
1. AF rear right+
2. AF rear right-
3. AF front right+
4. AF front right-
5. AF front left+
6. AF front left-
7. AF rear left+
8. AF rear left-

A poza tym masz wtyczkę ISO - oznaczoną tu jako C, i tutaj masz wyprowadzenie normalne jak to w ISO:
Line out (Plug C1, Pin 1, 2, 4, 5) - OUTPUTS -
1. Line out rear left
2. Line out rear right
4. Line out front left
5. Line out front right

3. Line out ground

6. Control output for sound amplifier

Czyli do wyboru można się wpinać :).

Edit: jeszcze fotkę wrzucę jak to wygląda z tyłu:
ogolne (3).jpg

mam głosniki BOSE w 156 i wczoraj wyjąłem dwa i przełozyłem do 166 bez problemu pasuja w drzwi i po włozeniu tych dwóch -słychac było lepiej ciut....wiec ja za 250 pln kupie 4 głosniki suba i wzmacniacz to raczej za takie pieniadze nie kupie dobrych głosników.A te nie są złe.co do DSP to chyba mało czytałem wiec na 100 % nie jestem pewien czy moje radio jest w to wyposazone - ale w moim ICS jest pełen zakres regulacji /equalizer/ plus tam jescze jakies do wybory rodzaje muzyki .Jak rozpoznac czy jest dsp czy nie ma???

- - - Updated - - -

Generalnie z tyłu ICSa masz wyjścia następujące (od góry):

C connector pinning
1 4 7 10 13 16 19
3 6 9 12 15 18
2 5 8 11 14 17 20
B connector pinning
1 3 5 7

2 4 6 8
A connector pinning
1 3 5 7

2 4 6 8

I ta tzw. wtyczka B 8-pinowa (druga od góry, pod ISO) ma wyprowadzenia na głośniki jak nie masz DSP:
1. AF rear right+
2. AF rear right-
3. AF front right+
4. AF front right-
5. AF front left+
6. AF front left-
7. AF rear left+
8. AF rear left-

A poza tym masz wtyczkę ISO - oznaczoną tu jako C, i tutaj masz wyprowadzenie normalne jak to w ISO:
Line out (Plug C1, Pin 1, 2, 4, 5) - OUTPUTS -
1. Line out rear left
2. Line out rear right
4. Line out front left
5. Line out front right

3. Line out ground

6. Control output for sound amplifier

Czyli do wyboru można się wpinać :).

Edit: jeszcze fotkę wrzucę jak to wygląda z tyłu:
Pokaż załącznik 67404

yoosef.....jestes debesciak!!!ha

najlepiej zobacz w bagażniku za wygłuszeniem po lewewj stronie czy masz na samej górze wzmacniacz HAES , jest on przykrecony do CD od nawigacji

a wygląda on tak : http://www.forum.alfaholicy.org/czesci/67963-wzmacniacz_dsp_6x40w_alfa_166_a.html

a w ICS musisz miec funkcje DSP- on/off jak wejdziesz w audio i tam masz caly zakres funkcji dotyczących DSP

i jeszcze 2 przydatne linki :
http://www.youtube.com/watch?v=06zE3iw3gXg ( w tym linku pokazane sa funkcje od DSP w ICS :)

http://www.youtube.com/watch?v=K9QLBLkAGaM

Amortyzatory
Powrót