ja mam tez ciagle problem ze swiatlami... nie swieca mi w ogole pozycje zewnetrzne (w blotnikach), w klapie sa. kiedys swiecily jak im sie chcialo, a teraz nic. to samo mam z pozycja - prawy przod. macie koledzy jakies pomysly? moze musze centralke swiatel zmienic(ta pod kierownica)?
Pewnie styki przyśniedziały psiknij kontaktem wyczyść papierkiem styk sprawdź napięcie i tyle, podstawowe sprawy.
niestety nie znalazlem przyczyny, styki czyste, bezpieczniki i zarowki cale, ruszalem kablami i reakcji tez zero. wyciagnalem centralke swiatel i wlacznik swiatel, sprawdzilem piny i styki, popryskalem kontaktem. wszystkie swiatla sa oprocz tych pozycji w blotnikach. nie wiem czy dobrze mierzylem, ale napiecie wychodzi mi rzedu 3 i 4 v na tej kostce od swiatel ... ???
pomóżcie Panowie... może ma ktoś jakiś pomysł? czy pozostało juz tylko sprawdzenie wiązki na całej długości?
Witam prawdopodobną przyczyną nie działających świateł w błotnikach są przerwane przewody w wiązce wychodzącej z kabiny do klapy bagażnika,sprawdz je bardzo dokładnie gdyż tam tkwi Twój problem. U mnie tak było.