Felgi do 166

Przy profilu 45 licznik bedzie ci przeklamywal. Jak mocno to nie wiem ale mozna to jakos policzyc. Na 18 stki mozesz zalozyc dwa rozmiary zaleznie od szerokosci fegi.

7.5 cala - 225/40/18
8 lub 8.5 - 235/40/18

Spalanie w porownaniu do 16" wzrasta od 1l/100km do nawet 2l.

Ja proponuje kupic felge 7.5 cala i zalozyc 225/40/18 Pamietaj tylko zeby najpierw fele przymierzyc zanim kupic. ET powinno byc okolo 37-39 ale bez przymiarki nigdy nie wiesz czy wejdzie. Mozna zalozyc dystans ale jak masz fele 8.5 cala i opone 235 to zdaje sie ze moze wystawac poza blotniki!

Oczywscie te oryginalne w linku wyzej sa super i warto je kupic i beda pasowaly idealnie.

MIZER ja mam takie koła z nowymi oponami i takimi fajnymi nakręteczkami sygnowanymi logo AR. i jak chcesz to Ci je sprzedam. jeśli Cię to intresuje to napisz na na pw.

zakupiłem je z autem. wygląd zabija. u mnie się nie sprawdzą ponieważ szlag mnie trafia jak na nich jadę. u mnie nie ma dróg tylko dukty i gościńce. żadnej drogi nie zrobiono tu dawno a na już istniejących nie łata się dziur. czasem szufelką coś podsypią i nogą ubiją. założyłem te koła i po kilku dniach jazdy mam łzy w oczach. z żalu i złości...
jeżeli masz u siebie kilka km równego to będziesz się cieszyć takimi kółkami. jak dla mnie jazda po Wołominie i tym najbardziej w kraju zapyziałym powiecie to sado maso...

MIZER ja mam takie koła z nowymi oponami i takimi fajnymi nakręteczkami sygnowanymi logo AR. i jak chcesz to Ci je sprzedam. jeśli Cię to intresuje to napisz na na pw.

zakupiłem je z autem. wygląd zabija. u mnie się nie sprawdzą ponieważ szlag mnie trafia jak na nich jadę. u mnie nie ma dróg tylko dukty i gościńce. żadnej drogi nie zrobiono tu dawno a na już istniejących nie łata się dziur. czasem szufelką coś podsypią i nogą ubiją. założyłem te koła i po kilku dniach jazdy mam łzy w oczach. z żalu i złości...
jeżeli masz u siebie kilka km równego to będziesz się cieszyć takimi kółkami. jak dla mnie jazda po Wołominie i tym najbardziej w kraju zapyziałym powiecie to sado maso...

A ile chcialbys za takie kapciuszki?? I w jakim stanie sa??

nie chcę zostać ostrzeżony. ale są ok. odezwę się na pw
myślałem o 17 ale teraz to już sam nie wiem. gdyby ktoś chciałby się zamienić na coś fajnego to założyłbym takie właśnie.
mam 16 i na nich było znośnie co skłania mnie właśnie raczej na pozostanie przy tym rozmiarze

nie chcę zostać ostrzeżony. ale są ok. odezwę się na pw
myślałem o 17 ale teraz to już sam nie wiem. gdyby ktoś chciałby się zamienić na coś fajnego to założyłbym takie właśnie.
mam 16 i na nich było znośnie co skłania mnie właśnie raczej na pozostanie przy tym rozmiarze

miedzy 16 a 17 cali nie ma roznicy w komforcie. chociaz nie wiem jak mozesz pisac ze na 16 jest znosnie jak to jest kanapa na kolkach.

Różnica zauważalna jest jak się wpier... w dziurę, na 17" masz oponę do wymiany :)
Mnie na 17" nikt nie namówi pomimo że wiadomo jak każde auto lepiej na większym kółku wygląda ale wiem czym to pachnie
i wybieram 16"

Różnica zauważalna jest jak się wpier... w dziurę, na 17" masz oponę do wymiany :)
Mnie na 17" nikt nie namówi pomimo że wiadomo jak każde auto lepiej na większym kółku wygląda ale wiem czym to pachnie
i wybieram 16"
przeciez profil 45 przy 225 to jest kawal gumy, nie raz juz wpadlem w mega dziure i jakos opony zyja, z reszta co to za roznica 1cm na sysokosci opony, zaloze sie ze na 15 w 147 bedzie gorzej sie jechalo niz na 17 w 166...

Przyjmuję zakład :) akurat tak się składa, że mam i jedną i drugą z zawieszeniami bez słabych punktów aby była jasność - no ale oczywiście każdy może mieć własne zdanie.
Ja zostaję przy 16"

Profil opon to stosunek wysokości opony do szerokości opony wyrażony w % - wydaje mi się, że to jest więcej niż centymetr.

Dla porównania zdjęcie z dzisiejszego spotu w Łodzi :)

DSC_0042.jpgDSC_0033.jpg

Ostatnia edycja:
liczylem i przy ori oponach wychodzi 11mm. Twoj wybor, ja Ci mowie nie ma roznicyw komforcie wlasnie przesiadlem sie z zimowek 16 na letnie 17 i nie ma. a Im nizszy profil tym bardziej wzmocniona opona i dlatego tez kosztuje wiecej. ale jak chcesz Twoj wybor.

no to niech ktoś się ze mną zamieni na 17. dam 18. tylko muszą być piękne i ładne i w ogóle super śliczne. hm??

Gdyby moje były idealne to nawet do Ciebie bym dzisiaj przyjechał. No ale niestety swoje latka mają i jakieś tam obdrapania na rantach są :(

no to niech ktoś się ze mną zamieni na 17. dam 18. tylko muszą być piękne i ładne i w ogóle super śliczne. hm??

Tez chetnie bym sie zamienił z Toba ale niestety u mnie tez na rantach obcierka Taka ze szfabow przyjechala A akurat szukam 18

u mnie nic nie obciera ale jest mi za twardo poprostu. zostaję przy 16

Nie chodzi o to że obciera :P tylko napisałeś że zamienisz się na idealne 17". A niestety nikt takich nie ma (chyba że regenerował). My mamy obcierki na rantach. Nie widać tego co prawda na aucie jako całości ale jak podejdziesz pod felgę to niestety już tak.

Amortyzatory
Powrót