Felgi do 166

Byly chyba tylko montowane w poliftach w rocznikach 2003/2004, pozniej byly juz tylko 20v

Panowie zgrzeszyłem :4_002:
Kupiłem sobie na zime felgi 16...
.
.
.
.
stalowe :sarcastic:

I zamierzam na nich śmigac bez kołpaków :11:, z czasem sie kupi oryginalne ze 166. Wychodze z założenia ze lans robie latem,a zima stawiam na bezpieczeńśtwo( tak sobie próbuje to wytłumaczyć:D )
Mam tylko pytanie o sruby do kół.
Czy stalówki moga byc przykręcone tymi samymi srubami co alusy? Czy wypadało by dokupić do stalówek osobny komplet śrub...
Śmiga tu ktos na stali zimą? Gdzieś mi sie o uszy obiło kiedys ze stal musi miec inne śruby niz alu.
Będę wdzięczny za porady :beer:

Ostatnia edycja:
.
.
.
.

I zamierzam na nich śmigac bez kołpaków :11:, z czasem sie kupi oryginalne ze 166. Wychodze z założenia ze lant robie latem,a zima stawiam na bezpieczeńśtwo:)
Czy stalówki moga byc przykręcone tymi samymi srubami co alusy? Czy wypadało by dokupić do stalówek osobny komplet śrub... Będę wdzięczny za porady :beer:
W alfach śruby do felg stalowych są te same co do aluminiowych (czyli stożek).

.
.
.
.

I zamierzam na nich śmigac bez kołpaków :11:, z czasem sie kupi oryginalne ze 166. Wychodze z założenia ze lans robie latem,a zima stawiam na bezpieczeńśtwo( tak sobie próbuje to wytłumaczyć:D )
Czy stalówki moga byc przykręcone tymi samymi srubami co alusy? Czy wypadało by dokupić do stalówek osobny komplet śrub...
Śmiga tu ktos na stali zimą? Gdzieś mi sie o uszy obiło kiedys ze stal musi miec inne śruby niz alu.
Będę wdzięczny za porady :beer:
A no "zgrzeszyłeś" :D U mnie już śmiga komplet ori 16" na zimówkach.

Marek Ci zaraz napisze coś o starych spodniach, łachmanach itp:P Że to tak jakby latem się stroić, a zimą zakładać stare szmaty:D

Kupisz fajne kołpaki ze spinerami i bedziesz kozak:D

Ostatnia edycja:
Gonzo ujął to najlepiej. Zgrzeszyłeś masa bardzo :lol: Miałem stalówki i pozbyłem się ich jak śmieci.

Panowie musiałem wybrać mniejsze zło :39: . Nic ciekawego z alu nie znalazłem, a jak znalazłem to jakieś parchy utlenione .
Zresztą mam uraz do alu 16 bo jezdzilem na takich 3 lata i mi sie znudziły. Gonzo spinerów nie bede motował, co najwyzej jakies oryginalne kołpaczki ząłoże - bo takowe wychodziły:> Ewentualnie jakies złote kołpaki z allegro kupie, zeby był efekt jak w subaru imprezie:D:D I do tego koniecznie chrom ramki pod tablice:D

PS emilio mój ziomalu z metropolii mam nadzieje, że nie będziesz odwracał teraz głowy jak sie na mieście będziemy mijac :sarcastic:

Gonzo latem chadzam w białych adidasach a na zime nie ma nic piekniejszego niz ciemny gumofilc :sarcastic:

Ostatnia edycja:
Masa osobiście nie mam tak radykalnego podejścia do sprawy jak Marek:)

Ja mam 16" alu ori i podlegają mi sie te felgi. Stal i ori kolpaczek też niczego sobie. Zakładaj i jezdzij dumnie przez miasto. Ładna kobieta(alfa) we wszystkim ładnie wyglada:D

Ostatnia edycja:
No nie wiem Masa... jak mogłeś! Stalówki? Do 166? :D

A tak serio to też mam na zimę 16", tyle że alu. Szału nie robią, ale opony tanie :P
A że utlenione - na to też są sposoby ;)

Panowie szybkie pytanie 18 8J szerokie ET30 wejdzie bez problemu na brembo?

najprawopodobniej wejdzie bo niskie et, ale tak na prawde wiele zalezy od wzoru ale pewnie 99% felg o takich parametrach bedzie pasowac.

Felga Azev B tylko jeszcze się zastanawiam jak by to wyglądało na 166 bo niestety na 18 zdjęć w necie brak.

pomija. fakt ze sprzedajacy nie wie ze 156i 147 roznia sie rozstawem od 166 ale dziwi mnie ze nie pasuja na brembo, przeciez wszystkie ponoc ori 17 pasuja na brembo. moze to jakies podobne do oryginalnego wzoru ale troche inne, kiedys juz spotkalem wlasnie sie z tym przy tym wzorze.

Amortyzatory
Powrót