Felgi do 166

Opony daj 225/45/17. Na 55 bedzie paskudnie wygladac.
wysłane z WC

Jak złożysz 225/50 będziesz mniej stukał zębami na dołach, warto też zwrócić uwagę żeby opona nie była twarda.
Takie mam założone na zime i jest lepiej niż na ori 225/45, kwestie wyglądu oceń sam, koło będzie 22mm wyższe.

--
Pozdr.
Hubert

Już nie przesadzaj, że na 225 45 sie zębami stuka:D Jak droga dziurawa to i na profilu 70 sie zebami stuka- uwierz mi:D

Wiara gada, że na 18" siada zawias, plomby z zębów wylatuja... Ja mam i 18" na lato i na zimę profil 40 i nie płacze. Wszystko się trzyma, a robie 30kkm rocznie, przez ostatni zrobiłem 33

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Widzisz. Jedni nie czują różnicy między dwoma rozmiarami felg a inni czują kilka % na profilu aż im zęby wypadają :edziahaha: jak ja lubię takie rzeczy czytać :sarcastic:

Tym bardziej , że wizualnie taka opona 50 brzydko wyglada z boku. Felga odrazu sie wydaje mniejsza itp itd... 225 45 17 spokojnie wystarczy. Ja smigam na takiej oponie juz kilka lat i felgi cale , opony cale, a pare dziur sie zaliczylo... Jakoby to nie zabrzmiało:D

no ale jak to mówią. Jeden zwraca na to uwage, a inny ma wywalone, jeden wozi worki z cementem , a drugi sie wk..wia jak mu ktos wsiadzie i nog ze sniegu nie otrzepie:D Jak ktos jest fetyszem to musi byc 45 i basta

Ostatnia edycja:
Brzydoty brzydkim nie skazisz :edziahaha:

Brzydoty brzydkim nie skazisz :edziahaha:
Haha, gówno do gówna ciągnie... :D

A tak poważnie, Warszawiaczek jeden, przyjeżdżał di mnie i miał 50 profil w 166 wygląda to serio brzydko, balon jak w tirze.
Np w A6 nie wygląda to źle, widziałem na własne oczy.
Trzymaj się instrukcji obsługi i będzie git :)

Haha, gówno do gówna ciągnie... :D

A tak poważnie, Warszawiaczek jeden, przyjeżdżał di mnie i miał 50 profil w 166 wygląda to serio brzydko, balon jak w tirze.
Np w A6 nie wygląda to źle, widziałem na własne oczy.
Trzymaj się instrukcji obsługi i będzie git :)

Kto do Ciebie przyjeżdał?, Ty to pewnie jesteś chłop małorolny i on pewnie przyżdzał po ziemnioki :)

Poszukaj w moim sajgon - temacie, gość nie żył aktywnie na forum
I jak na warszawiaka przystało, wycykal mnie na sianko.

Ostatnia edycja:
Bez urazy, i mam nadzieje, że się nie obraziłeś na żart, myślałem, masz taki stosunek na dzień dobry.
Wszędzie znajdą się cwaniacy i oszuści, ale chyba nie wypada wrzucać wszystkich do jednego worka, i tak wogóle to bardzo mało jest warszawiaków w Warszawie, tak na marginesie.

--
Pozdr.
Hubert

Nie, nie spokojnie, absolutnie, nie wrzucam nikogo do 1 worka, ponadto mam kilka dobrych ludzi z Warszawki.
Do mnie możesz uderzać zartami, nie strzelam z tyłka.

Także luz ja butli.

Wracając do Rozmiaru opon to się go nie bój jak ognia, tak jak mój ojciec.. Uparl się na 225/50 i tyle

Ja przejeżdzam 30tys/rok, tylnych zwrotnic mam drugi komplet, jak wymieniam tulejke to w zwrotnicach które leża w garażu i wymieniam całe zwrotnice, żeby było szybciej, o przednich wahaczach nie wspominam, a opony nie są bez znaczenia dla zawieszenia. Podstawa to żeby koła stały prosto z tyłu, a nie jak w taczce, to jest dla mnie dużo ważniejsze kryterium wizualne niż rozmiar opony. To tylko moje doświadczenia, każdy robi jak uważa.

--
Pozdr.
Hubert

Jasne, ale chłopaki wyżej już wspomnieli o wariacji abs czy złym czytaniu prędkości.

Ja przejeżdzam 30tys/rok, tylnych zwrotnic mam drugi komplet, jak wymieniam tulejke to w zwrotnicach które leża w garażu i wymieniam całe zwrotnice, żeby było szybciej, o przednich wahaczach nie wspominam
Serio kilka razy na 30kkm robisz zawias? To Ty po kamieniołomach jeździsz?????

Nie wiem jak sie sprawa ma z tylna oska ale ja mialem podobnie z przodem... kupilem taki kompletny set za 100 cos Euro ( przod gora, dol itd. ) po 1.5 Roku wszystko do wymiany. Znajomy ma od lat z Trw i nic sie nie dzieje. Wiec moze winna nie jest droga tylko marka/jakosc tej tulejki aczkolwiek z tego co wiem to do tylnej oski nie ma duzego wyboru.

Szanowni Koledzy,

czy 1200 zł za felgi w takim stanie to dobra cena?

Nie mogę jeszcze wklejać linków, więc podaję nazwę aukcji na allegro: 4x FELGI Alfa Romeo 166 alu 17'' 5x108 ET41 lift

Oddając je do polerowania i/lub lakierowania wychodzi ok. 1500/1800 zł...

W sumie ogólny koszt nie przeraża, bo dostaję w zamian oryginały.
Chodzi mi jednak o sam koszt felg, czy aby nie za dużo...?

Amortyzatory
Powrót