Felgi do 166

Już kilka razy wspominałem czemu mam takie felgi a nie inne. Dałem za nie 700zł jak dobrze pamiętam i stosunek cena/jakość jest jak najbardziej zadowalający (a i na oponach, które z nimi były pojeździłem miesiąc z kawałkiem :P). No i takie unikatowe to one nie są bo już widziałem też 166 na takich.

Skąd taka wiedza ze tomasony są mało wytrzymałe?? Coś ktoś konkretniej wie bo myślę właśnie o nich co prawda nie o 9 ale podobnych

Wiedza od ludzi. Brat ma od nowości, już mu korozja wychodzi po kilku latach dosłownie, a na złocie był gość który miał je na 166 i mówił że strasznie miękkie są, trzeba uważać z dziurami... a nasze auta lekkie nie są.

Chyba z pół internetu przekopałem i nadal nie wiem. (Najprościej byłoby przymierzyć, ale nie mam możliwości)

Czy zmieszczę do 166 na przód koło 19" 8J szerokość ET45 i na tył 19" 9J szerokość ET42? Czy felga nie będzie zawadzać o elementy zawieszenia od wewnątrz? Biorę pod uwagę wrzucenie dystansu, ale wtedy obawiam się, czy nie będzie przy 9 calach szerokości wystawać na zewnątrz albo jeszcze coś innego...

Ja mam alfe obniżoną o 4cm, wchodzą mi orginalne szprychy 18" od Alfy ET36.5 z dystansami 25 mm wygląda bardzo zacnie

19 wejdą i to bez problemu ale możesz mieć problem z pełnym sekretem ja bym zakładal i ewentualnie rolowal nadkola

19 wejdą i to bez problemu ale możesz mieć problem z pełnym sekretem ja bym zakładal i ewentualnie rolowal nadkola
jak wchodzą bez problemu to nie moze byc problemu [emoji6] ...swoją drogą to 19' chyba juz na tzw."nalesniku" 35 ...

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

Wejść wejdą pytanie jak z jadą sekretem itd na takiej feldze sam myślałem o 19 ale raz ze nie chce właśnie naleśników dwa że przy moim pomyślę na moc nie ma sensu ładować felgi na której będę bal się przyspieszać bo może jakąś niewielka dziura być itd. Ładny wzór 18 ewentualnie dystans i lekko niżej na glebę i to chyba najlepsze rozwiązanie do 166

Wejść wejdą pytanie jak z jadą sekretem itd na takiej feldze sam myślałem o 19 ale raz ze nie chce właśnie naleśników dwa że przy moim pomyślę na moc nie ma sensu ładować felgi na której będę bal się przyspieszać bo może jakąś niewielka dziura być itd. Ładny wzór 18 ewentualnie dystans i lekko niżej na glebę i to chyba najlepsze rozwiązanie do 166
ja się zastanawiam czy obecną(górną) obnizać tak jak poprzedniczkę(dolną)... Borbety 18" 225/45 i roznica pomiedzy dolem a górą to 5 cm. Obnizona z zawieszeniem na PU super jezdziła.Obecna tez dobrze sie trzyma drogi i wbrew pozorom nie wygląda jak koza na oryginalnych spręzynach dlatego mam dylemat,ktory bede musial rozwiązać do wiosny...Pomijam fakt,ze nawet na 18" lekka dziura i felga do prostowania moze być(znam z autopsji).
246.jpg

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

Ja osobiście będę zakładał sprezyny eibach i szukał 18 jeśli będzie koza to sprezyny oddam do kowala na skrócenie i hartowane albo zamówię nowe jeszcze niższe. Co do twojej na obu zdjęciach ar wygląda super ale zdjęcie nr dwa no bajka :)

Felgi zamówione, mam nadzieje że kozy nie będzie, teraz są sprężyny -30mm, jak będzie źle to zrobie tak jak Michal76 i obniże jeszcze :D

akurat rozstaw to nie problem, bardziej interesuje mnie ET i reszta. Nigdy nie przymierzałem się do zakupu felg od innego modelu, stąd te obawy

http://uniwers.vot.pl/et/index.php - policz tutaj. Byłem w podobnej sytuacji ostatnio, pytałem ludzi, liczyłem, mierzyłem i dopóki nie wrzucę felg na auto to i tak się nie dowiem na 100%, ale zawsze to masz liczby :)

Amortyzatory
Powrót