• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Felgi do 166

Pierwszy raz słyszę, że to źle jak wysoko stoi :))))))))))))))
:sarcastic: no niby jest dobrze jak wysoko stoi i jak wpada w... dziure:stupido3: to tak zawias nie dobija i guma tak szybko nie pęknie. W pewnym sensie im wyżej tym lepiej. No ale jeżeli w gre wchodzą osiemnastki to musi byc sztywno i nisko bo przy 18-tkach łatwo guma może pęknąć jak się wpadnie w dziurę za szybko i potem same kłopoty.:D

Ostatnia edycja:
17 nie mogą być ? Chyba za to prokurator jest?

:sarcastic: 17 sa idealne jak na polskie warunki.Tak mnie sie wydaje bo jeżdze na 16... O dzizas w 156 mam 15 tki:ahhhhh:

felgi to na 100 procent 18 cali :D , alfa stoji dosc wysoko wiec moze dla tego wygladaja jak 16 :D .

- - - Updated - - -

Kolego Feuerland mieszkam w dzielnicy Ciezkowice , jednak tylko 3 razy w roku tam jestem :( bo na stale w Niemczech okolice Hamburga

18 Ti, auto obniżone -30mm z przodu i 35mm z tyłu. Myśle, że nie wygląda to źle.

Załączniki

• 6.jpg
    6.jpg
    466.8 KB · Wyświetleń: 275
  • 4.jpg
    4.jpg
    484.1 KB · Wyświetleń: 198
  • 2.jpg
    2.jpg
    476 KB · Wyświetleń: 197
Ti to jest to ,i jeszcze czarny lakier ,ale to na cywilizowane kraje dobry układ ,ja miałem polifta to przeklinałem 17:),a w 147 mam Masa też 15 i jest ...twardo:eek:

u mnie zrobiło sie twardo , ale jakoś bardziej mi odpowiada na 18 niż na 17 . Zobaczymy co na to zawieszenie :D

Na naszych drogach to już chyba nie ma znaczenia czy 17 czy 18. Alfa wyglada zabójczo na 18 więc warto się poświecić:D

Cześć. Miałem kupować 16", ale trafiły mi się felgi 17" OZ Racing Granturismo ET41 i szerokości 7.5. Orientujecie się może czy wejdą na AR166 opony 235/45/17? A może ktoś z Was ma zdjęcia 166 na właśnie takim zestawie 235/45/17 (oczywiście nie koniecznie na OZ)?

jak nie wejdą zawsze możesz dystans dać. Ori Alfy 17 ma ET 41 i 7,5" ale to nie znaczy, że te OZ o tym samym ET i szerokości wejdą Ci na zaciski brembo

dawidmk7, dzięki za podpowiedź. Mam nadzieję, że nie będę potrzebował dystansów. W sumie OZ-y są montowane w stricte sportowych autach, a tam hamulce są nie małe:)

grzesiu , a co na taki zawias obniżony mówi miska olejowa? Bo wygląda pięknie, ale tu jest Polska...

Miska olejowa przemówi takim głuchym, głośnym " łuuuupp" sam jeździłem na takim zawiasie i wiem co mówię :) . Ja po pierwszym uszkodzeniu miski olejowej wróciłem do serii i latem latam na feldze 18" zima do powrót to 17-tu cali.

bardzo fajnie to wygląda :) . Eeee no nie przesadzajcie aż tak nisko nie ma żeby miska się odezwała głuchym łuuuup :D

Damian w jtd miska jest nieco niżej niż w v6

Amortyzatory
Powrót