Kris_Nero166
ZBANOWANY
to co na foto to jamexy -30 mm ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Marek co masz za opony ? 205 czy 225?
Tak do końca to się nie zgodzę. Sprężyny to podstawa. Ale jak już ta podstawa jest, to właśnie amortyzator, w zależności od tego, czy jest twardszy (o mocniejszym tłumieniu), czy bardziej miękki, da mniejszy/większy efekt nurkowania. Wiem, bo przerabiałem ten temat w mojej 166. Miałem różne konfiguracje, m.in. nowe zwykłe sprężyny + twarde amory oraz twarde obniżane sprężyny + zwykłe amory. I powiem, że IMO najlepsza konfiguracja to właśnie zwykłe sprężyny + utwardzane (sportowe?) amory. Przy takim zestawieniu mamy i komfort i mniejsze nurkowanie. Przy twardych sprężynach też jest mniejsze nurkowanie, ale komfortu już nie maA co do nurkowania itp. to nie świadczy to o stanie amortyzatorów ale bardziej sprężyn i przede wszystkim charakterystyki zawieszenia
Nisko maszJa nie mam takiego zdjęcia "z profilu" ale coś tu widać. Wierzch opony jest prawie na równo z rantem nadkola.
dawidmk7 myślalem ze Jamexy niżej opuszczą auto
Ja też. Tymbardziej, że mają opinię, że siadają niżej niż podaje producent.
Jak powalcze ze sprężynami to sie pochwalę efektem
a jakie amorki masz wsadzone do tych Jamexow?
Jamexy nie sprawdzają sie czy znieniasz amorki tylko i na co ? Dopytuje bo chce tez cos dac zeby nie bylo za wysoko i za miękko...Tył napewno sachs. Przód chyba też ale tu nie mam pewności. Zresztą przód będę zmieniał za niedługo.
Czy to jest tak że 16 cali, o szerokości 6,5 nie wchodzi na brembo, a 7 calowe wchodzą? 6.5 wyglądają jakby były płaskie, a te 7 mają wgłębienie na śruby...
zgadzam się w 100%
- - - Updated - - -
tak to wygląda. Prawy przód jest trochę wyżej niz lewy no i tył zupełnie lezy (pewnie przez lpg) a przód koza. Dlatego przód musi pójść niżej.
Aktualnie komplet jamex -30mm
![]()
- - - Updated - - -
i na 17"
słabe te zdjęcia wiem, ale coś tam widać - powiedzmy
![]()