Felgi do 166

Ja nie mam takiego zdjęcia "z profilu" ale coś tu widać. Wierzch opony jest prawie na równo z rantem nadkola. Myślę że na toora TI by wyglądało lepiej ale mnie nie stać :P

Załączniki

• DSCF0116.JPG
    DSCF0116.JPG
    200.5 KB · Wyświetleń: 142
Marek widze, że tył masz jak ja a przód nieco niżej ale i tak chyba wyżej niż tył. Mnie najbardziej denerwuje właśnie efekt "lódki"

- - - Updated - - -

może przez automat ten przód u Ciebie niższy? Ale faktem jest, że taka delikatna glebka w niczym nie przeszkadza na codzien i co prawda nie wiem jakie wertepy są w poznaniu czy gdzies tam ale ja wjeżdzam wszędzie bez przycierek:D

to moja stoi jak ta na -30, teraz pytanie czy cos tam jest wsadzone czy juz tak klaply sprezny :) Marek myslalem ze na -65 o wiele gorzej bedzie to wygladac, a tak na tej glebie spokojnie mozna sie poruszac.

Oczywiście że tak. W szoku byłem jak zmierzyłem gabaryt auta. Wiadomo że o tyle mniej masz prześwitu ale na prawdę nie ma tragedii.

A co do nurkowania itp. to nie świadczy to o stanie amortyzatorów ale bardziej sprężyn i przede wszystkim charakterystyki zawieszenia
Tak do końca to się nie zgodzę. Sprężyny to podstawa. Ale jak już ta podstawa jest, to właśnie amortyzator, w zależności od tego, czy jest twardszy (o mocniejszym tłumieniu), czy bardziej miękki, da mniejszy/większy efekt nurkowania. Wiem, bo przerabiałem ten temat w mojej 166. Miałem różne konfiguracje, m.in. nowe zwykłe sprężyny + twarde amory oraz twarde obniżane sprężyny + zwykłe amory. I powiem, że IMO najlepsza konfiguracja to właśnie zwykłe sprężyny + utwardzane (sportowe?) amory. Przy takim zestawieniu mamy i komfort i mniejsze nurkowanie. Przy twardych sprężynach też jest mniejsze nurkowanie, ale komfortu już nie ma ;)

Ja nie mam takiego zdjęcia "z profilu" ale coś tu widać. Wierzch opony jest prawie na równo z rantem nadkola.
Nisko masz :)
Ale kolorek w dobrym świetle jest obłędny!

Ja mialem twarde sprezyny -35 i Bilsteiny B6 do tego gumy PU wszedzie gdzie sie dalo. Cale nowe zawieszenie.Do tego 18 fele. Po pol roku jazdy mialem juz dosc troche. Drugi raz bym sie nie zdecydowal robic "taczki" nie do jazdy na codzień i z rodzina.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Amorki zmienie bo miały 50% sprawności na przeglądzie a leniwy jestem i dwa razy nie chce mi sie rozkopywac zawiechy i gonic na geometrie. Głownym powodem są sprężyny, które muszę troche skrócić bo tył jest niżej niż przód więc te amorki przy okazji zmienie.

W kwesti czy jest twardo czy nie i czy nisko czy nie nie jestem wiarygodny bo w odróżnieniu od większości tu obecnych nie płacze nad byle krawężniczkiem czy koleiną i lubie nisko.

Czy to jest tak że 16 cali, o szerokości 6,5 nie wchodzi na brembo, a 7 calowe wchodzą? 6.5 wyglądają jakby były płaskie, a te 7 mają wgłębienie na śruby...

Jak dobrze pamiętam wątek o tych 16" to tak właśnie było. Te z zagłębionymi śrubami są pod brembo. Zapytaj masy. On rozkminiał chyba ten temat.

Czy to jest tak że 16 cali, o szerokości 6,5 nie wchodzi na brembo, a 7 calowe wchodzą? 6.5 wyglądają jakby były płaskie, a te 7 mają wgłębienie na śruby...

Raczej tak. Mam wersję 7 cali, zagłębienia na śruby i Brembo :)

dokładnie zagłębione sa pod brembo i mają Et 36 i szerokość 7" , a płaskie z ET41 nie wejdą na brembo

zgadzam się w 100%

- - - Updated - - -

tak to wygląda. Prawy przód jest trochę wyżej niz lewy no i tył zupełnie lezy (pewnie przez lpg) a przód koza. Dlatego przód musi pójść niżej.
Aktualnie komplet jamex -30mm

attachment.php

- - - Updated - - -

i na 17"
słabe te zdjęcia wiem, ale coś tam widać - powiedzmy

attachment.php

U mnie jest to samo, ale to wszystko prze te jamexy chyba, chętnie bym ja posadził z przodu jeszcze ze 20-30mm japa jest prawie 2 razy taka jak tyłu ale nie mam pojęcia jak a nie wiem czy np. eibachy mi to zagwarantują, mógł mógł bym przyciąć z deka sprężyny ale było by to jakoś nie fachowo :Puploadfromtaptalk1396112194273.jpg

Tapnięte z SM-N9005

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót