Nie działa radio w ICS

• Autor wątku Autor wątku wojtekolsztyn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    radio
W

wojtekolsztyn

Guest
Witam.problem jest z radiem a dokładnie jego brakiem.historia zaczeła się od wyłączania sie ics podczas jazdy i właczenia się za 5 min nastepie komunikat bootsector 3.1 ar loading loader po wysuszeniu ics mimo iz było suche(na forum polecili suszenie) wszystko ok tylko radio nie widzi fali i glosniki nie daja oznak zycia.mam ics bez kodu -czy sam moduł radia jak przełożę to bez kodu pójdzie??

Jak nie widzi fali? Nie masz w ogóle opcji przestawiania częstotliwości i brakuje Ci opcji czy po prostu szukasz częstotliwości a nic nie łapie? Jak to pierwsze to ICS "nie widzi" w ogóle modułu radia. A jak to drugie to nie podłączyłeś anteny.
Jeżeli chodzi o przekładkę radia to uważaj bo sam się naciąłem. Niestety nie każdy ICS jest taki sam. Ja zauważyłem że były na podzespołach siemensa i beckera (chyba). Wygląda tak samo ale ma scalaki o trochę innych numerach i właśnie to powoduje że nie zadziała. W dodatku karty kodowe. Wiem że moduł kaset można zamieniać ale jak zamienisz radia (to znaczy ten drugi) to nie wiem czy nie zawoła o kod. W końcu gdzieś musi być zapisany. Nie jest w górnym module więc pewnie będzie w dolnym :P

nie widzi radia-nie ma opcji wyszukiwania ustawiania balansu itd puste opcje

To jest dokładnie to co pisałem. ICS nie widzi w ogóle segmentu radia. Tak jakby w ogóle go nie było. Nie wiem co robiłeś ale może w środku coś się rozłączyło? Np taśma łącząca moduły.

czy przypadkiem nie miałeś zalanego radia przez cieknąca nagrzewnicę?
Jeśli tak, to masz spalone końcówki mocy i pewnie jeszcze inne podzespoły. W takiej sytuacji nie masz wyjścia musisz wymienić.

Posprawdzaj najpierw, gdzieś opisywałem na forum jak sobie radyjko podłączyć na stole żeby wygodnie było dłubać. A jeśli chodzi o przekładki to tak jak pisał Marek radia się dość mocno różnią od siebie, było kilka wersji, no i kod jest zapisany w radyjku w dolnym module.

znajomy miał podobny przypadek jak wyjmiesz radio ,to za radiem jest bezpiecznik jak jest przepalony to ,są takie właśnie objawy jak mówisz. Sprawdź bezpiecznik

Bezpiecznik jest od całego zasilania ICSa a nie tylko radia.

bezpiecznik jest jeden pod kierownica do całego radia ,a 2 w ics z tyłu po bo koledze też radio nie odbierało i nie pokazywało kilku opcji. Wymieniliśmy bezpiecznik z tyłu ics i radio ożyło.

u znajomego ten sam problem, z tylu ics są 2 bezpieczniki ? widzialem jeden 10A, w ics nie dziala radio nie da sie ustawic czestotliwosci brak opcji na wyswietlaczu ..

Jest jeden, przecież Majes napisał. Przeczytaj cały temat bo napisano wyjaśnienia. Problem ze stykiem między płytami.

Amortyzatory
Powrót