Demontaż deski rozdzielczej

popi

Nowy
Auto
AR 166 2,5v6 Sportronic, Lexsus IS 250
Witam! Zamierzam na wiosne ''wyremontowac'' wnetrze, chce dac do obszycia deske rozdzielcza. I w zwiazku z tym mam pytanko duzo roboty przy demontazu deski , czy lepiej dac do warsztatu na zdjecie. I nie bardzo wiem co zrobic z ics-em. czy go lakierowac czy obkleic niewiem.Bylbym wdzieczny za podpowiedzi.:)

Z wyciągnięciem deski rozdzielczej ponoć jest od groma roboty. Tak czytałem na forum. Nie pamiętam gdzie i kto to robił ale utkwiło mi w pamięci że to ciężki temat. Oddanie do warsztatu wcale nie rozwiązuje Twojego problemu. To znaczy rozwiązuje ale przysporzy Ci pełno nowych :P
Jeżeli chodzi o samo obszycie to rewelacyjny pomysł. Czekam z niecierpliwością na efekty. Rozumiem że skórą? Odnośnie ICSa to pewnie zdań będzie tyle co ludzi. Ja osobiście w poprzedniej miałem czarny mat i wyglądało to świetnie. Widziałem też czarny fortepianowy i też to robiło wrażenie ale już mniej praktyczne. Jeszcze reflektowałbym aluminium szczotkowane. Nic poza tym jakoś mi nie pasuje.
Tak to było w mojej poprzedniej. W obecnej też tak zrobię.

Załączniki

• IMAG0092.jpg
    IMAG0092.jpg
    116.3 KB · Wyświetleń: 811
Ostatnia edycja:
deska to bardzo ciężki temat:) trzeba rozebrać pół samochodu, z tego co pamiętam to również od komory silnika

Czyli chcesz kompletnie cały kokpit?? WOW!!!! TO pochłonie kwotę równą albo wyższą od wartości auta. Ale hołd oddam :P
Jeżeli chodzi o problemy to chyba nie wierzysz że jak rozbebeszą Ci pół auta to złożą to tak jak było?? :)

Mechanicy w alfie nie potrafią nawet dobrze nadkola przykręcić a Ty chcesz im dać pół auta rozkręcić :)

To troche stracha mi napedziliscie. A chce deske obszyc tak do polowy i ten fragmet plastiku do okola ics. A jesli chodzi o foltele to zostana orginaly tylko bedzie wymieniona nic, i tak samo boczki.

Ostatnio zdejmowałem deskę w 166 da się to zrobić ale łatwo nie jest.
Do zdjęcia na początku wszystko co pod plastikiem podszybia, a później wnętrze.
Dla wygody fotele przednie, tunel środkowy, kierownica, itp. itd...
Masa kostek do rozpięcia.
Ja miałem ten komfort że nie musiałem wsadzać jej spowrotem ;)
Ale da się zrobić także jeśli kolego efekt będzie wart pracy to bierz się za to, później wstaw fotki gotowej deski :)

Kolego nie rób tego ;p ...bo jak Ci wyjdzie to też będę chciał a w połowie pracy będę pluł sobie w twarz że wogóle zacząłem :P ...żart oczywiście ;) ...Ciekawy projekt ;)

A ja ostatnio na alledrogo widziałem Oryginalnie obszywana deske rozdzielczą do 166z wersji limitowanej- czarna skóra+ białe nici.
. Co prawda koles wołał chyba z 1k za nia ale poszła dość szybko, więc może idz w tym kierunku?

Amortyzatory
Powrót