Witam!
Nigdzie na forum nie znalazłem informacji o srubach (spinkach) do mocowania osłony silnika w 166 moze ktos przyblizyc temat dzieki
Witam!
Nigdzie na forum nie znalazłem informacji o srubach (spinkach) do mocowania osłony silnika w 166 moze ktos przyblizyc temat dzieki
Chodzi o tą srebrną osłonę na 2.4 jtd?
Ona jest przykręcona czterema najprostszymi śrubami, bodajże M5
A jak ta pod silnikiem to zapewne tak jak w 147 czyli M6 na klucz 10 + podkładki (przynajmniej takie mam zamiar kupić bo osłonę zamówiłem dziś)
@ Mój ALF
Jak chodzi o osłone silnika od podwozia to tak jak koledzy pisali- zwykłe śruby dadza radę z podkłądkami.
2szt. 13mm z przodu + zdaje sie 6 szt 10mm po bokach i z tyłu-, do tego jakies podkładki poszukaj.
I jeżeli osłone masz z alegro nei oryginalna, zaopatrz sie w wiertarke i wiertełka żeby poprawić rozmieszczenei otworów, bo z tym róznie bywa.
Jak z kolei szukasz plastikowych spinek od wygłuszenia maski to :
1. odpal EPER i wyszukaj sobie numer tych spinek- napewno znajdziesz
2. Wyślij mail do autosklep24 lub innych sprzedawców specializujących sie w czesciach do makaronów /i podaj im numer tej spinki + ilość jaką zamawiasz.
Sam ostatnio zamawiałem spinki do podsufitki w AS24 i sa one pakowane po 5 sztuk minimum- cena za sztuke to coś ponad 2 pln. + przesyłka
3. Spinki bedziesz miał u siebie po kilku dniach.
cała filozofia. Wieczorem może jak bede w domu to Ci poszukam numeru w eper, chyba , że którys z kolegów mnie wyprzedzi wczesniej, gdyż klikam z pracyTylko określ do czego dokłądnie te spinki Ci potrzebne.
![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 14-01-2013 o 10:50
[C
Dzięki za informacje już wszystko jasne![]()