Górne mocowanie amortyzatora tylnego w AR166.

Dobra, poduszka dotarła. Ale niestety pomimo podobnego wyglądu to parę wymiarów jest niebezpiecznie różnych. Załączam rysunek z różnicą trzech wymiarów. Czerwony to najmniejszy problem bo adapter zrobić łatwo. A co z resztą? Potrzebny ktoś kto na aucie pomierzy gniazdo w karoserii.
Bez tytułu.jpgBez tytułu.jpg

Ostatnia edycja:
Wymiarów niestety nie znam, ale na załączonym obrazku widać że jest trochę luzu.
52.jpg

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Po tym zdjęciu widac że te 10mm na plusie przy średnicy i wysokości nie powinno stanowić problemu, miejsca jest dużo więcej.

Dobra, poduszka dotarła. Ale niestety pomimo podobnego wyglądu to parę wymiarów jest niebezpiecznie różnych. Załączam rysunek z różnicą trzech wymiarów. Czerwony to najmniejszy problem bo adapter zrobić łatwo. A co z resztą? Potrzebny ktoś kto na aucie pomierzy gniazdo w karoserii.
Pokaż załącznik 281483Pokaż załącznik 281482

Jaki jest numer tej poduszki?
Akurat mam wywalony tylny zawias z auta to wsadzę i zobaczę jak to siedzi.

Już wszystko wiem. Pasuje. Mam już opracowane alternatywne rozwiązanie. Szukam podwykonawców. Niestety to nie takie proste znaleźć :)

Cześć- mam możliwości i sam planuję produkcję tego elementu od podstaw. Mam dostępne- frezarki cnc, laser cnc, tokarki, tłoczenia blach, każdego rodzaju blachy, prasy itd. Pilnie proszę o Twój kontakt - podaj mi proszę numer telefonu do Ciebie w wiadomości prywatnej. Sprawa pilna.

Jak coś to moge pomóc ze znalezieniem podwykonawcy - mam kilka kontaktów z których korzystam co jakiś czas.

Dokładnie, obawiam się, że połowa naszych mocowań nie nadaje się już do regeneracji... :(

u mnie slowo mocowanie nawet nie istnialo. ale kupilem od lanci i dwa otwory pasuje a trzeci mozna poprawic. troche smiga i jest naprawde dobrze

Ta regeneracja to wymiana samej gumy. A ona w zasadzie zawsze jest dobra :) to reszta gnije. Poduszki mojej konstrukcji z użyciem tej od Kappy testuje się u forumowicza. Tak więc działamy. Jak ktoś tyle lat czekał to parę tygodni go nie zbawi :sarcastic:

- - - Updated - - -

Link do poduszki od Kappy przecież jest wcześniej. I otwory pasują.

Ale widzę że te mocowanie od Lanci składa się tylko z górnej częsci i poduszki (gumy) a do 166 składa się z dwóch talerzy ?? Troche mi to nie pasuję... Marku licze na Ciebie że do maja temat sie rozwinie :)

Ale widzę że te mocowanie od Lanci składa się tylko z górnej częsci i poduszki (gumy) a do 166 składa się z dwóch talerzy ?? Troche mi to nie pasuję... Marku licze na Ciebie że do maja temat sie rozwinie :)

nie sklada sie z jednego talerza i gumy. talerz mozna dopasowac a gume przelozyc

Tak, ale cały wić polega na tym że rdzewieje wszystko a nie tylko dolną część :)
Ja zaprojektowałem cała poduszkę nowa. Górna z Kappy, dół wykonany przy pomocy obróbki skrawaniem. Prototyp powstał na przełomie roku. Jest obecnie u jednego z forumowiczów na testach. Z tego co ostatnio rozmawialiśmy będzie kosmetyczna zmiana w technologii wykonania. Więcej problemów na razie nie zgłaszał. Ale trzeba sobie dać trochę czasu bo robimy to w wolnej chwili a tych często brak. Dlatego temat idzie do przodu ale powoli. Z kilkoma tygodniami może trochę zbyt optymistycznie. Myślę że w ciągu kilku tygodni ostatecznie opracuje się prototyp. Potem będzie trzeba jeszcze "chwilę" poczekać na preserie. Ale tak jak pisałem. Żadnych terminów. Robimy to w wolnym czasie

Amortyzatory
Powrót