Kasowanie błędu poduszek

dawideksl

Nowy
Auto
166 2,5 V6 Sportronic
Zrzut ekranu 2013-04-2 o 18.21.05.jpgCześć, słuchajcie mam pytanie jak dobrać się do skasowania błędu poduszek - wyskoczyła kontrolka na desce - pierwszy raz, i już jakiś czas z tym jeżdżę, postanowiłem się za to zabrać. Podpiąć mam się na pinie 3? na włączonym silniku? i jaki model TRW wybrać (zał. screen). Pozdrawiam

Zrób Skan DTC to znajdzie Ci którą masz wersję sterownika.

Jak wyżej :) I od razu przygotuj się na znalezienie przyczyny tego błędu, bo coś go spowodowało :) i może powrócić lub nawet nie da się skasować. Mam na myśli kostki :)

no u mnie się swieci ten czerwony symbol poduszki
i pisze ze strona pasażera ale nie wiem czy to ta główna w desce czy w fotelu z boku? ;/
i nie da się błędu skasować a nie wiem co zrobić...

Najpierw odczytaj o którą poduszkę chodzi ;) Za pewne o poduszkę w fotelu, więc pofatyguj się i ogarnij kostki pod fotelem ;)

u mnie też od poduszek świeci, jak zrobi się ciepło to wszystkie kable zlutuje ze sobą:D

Normalnie nie zwracam na to uwagi:cool: patrze na drogę a nie na zegary:P

Pokaż załącznik 90938Cześć, słuchajcie mam pytanie jak dobrać się do skasowania błędu poduszek - wyskoczyła kontrolka na desce - pierwszy raz, i już jakiś czas z tym jeżdżę, postanowiłem się za to zabrać. Podpiąć mam się na pinie 3? na włączonym silniku? i jaki model TRW wybrać (zał. screen). Pozdrawiam

pierwszy z brzegu TRW. musisz sie połaczyc odpowiednim kablem (np od viakena niebieskim, koniecznie z przełącznikiem, tam masz opisane jaka pozycja przełącznika do czego Ci sie przyda) - i dopiero jak bedziesz miał opis błedu to bedzie wiadomo o co loto. na 99% mata w siedzisku jezeli ją jeszcze masz.

- - - Updated - - -

na początku drażni, po paru dniach zapominasz ;)

ale jak dziwnie wyglada deska jak pogasisz wszystkie kontrolki i jest tak... pusto :D

ja juz którys miesiąc tak smigam i mnie krew zalewa jak tylko na blat patrze ;/
a nie wiem jak sie za to zabrać ;/

zabrac trzeba sie od podpiecia pod FESa. samo nie zgaśnie ;)

Koledzy a co wy myślicie ze ja taki głupi? FES juz dawno był podpięty ale nie kasuje tego błędu ;/
także chyba trzeba sie do tych kostek dorwać pod siedzeniami?

Koledzy a co wy myślicie ze ja taki głupi? FES juz dawno był podpięty ale nie kasuje tego błędu ;/
także chyba trzeba sie do tych kostek dorwać pod siedzeniami?

Nikt nie myśli/twierdzi że jesteś głupi :)
A na pewno leniwy :P :lol: bo co można innego pomyśleć w sytuacji gdy wiesz gdzie leży problem ;)
W każdym dziale i temacie o błędzie poduszek jest mowa o "magicznych" kostkach :)

no z leniwym to się mogę zgodzić :D
ale zwale wszystko na cudowną aure w naszym kraju :))
nie ma wiosny to się nawet wychodzić nie chce z domu

Amortyzatory
Powrót