Progi / Listwy chromowane - Progi

kobielczak

Nowy
Auto
GT 2.0 JTS
Cześć!
Ostatnio zauważyłem, że w jednym miejscu odstaje mi listwa z progu. Wiem - że znajdują tam się spinki, które trzymają próg. Widocznie jedna pękła. Chciałbym dokupić w ASO nowe spinki i zastąpić te uszkodzone ale chciałbym dowiedzieć się jak zdemontować ten plastikowy próg?

Trzeba go jakoś wyszarpać czy od spodu auta należy się tam dostać czy jak? :)

Masz 5 srub 10mm od spodu ktore musisz odkrecic, potem musisz szarpnac prog do siebie, tylko ostroznie zeby nie polamac reszty spinek. Czy uda ci sie dostac w aso nowe ? nie mam pojecia.

Masz 5 srub 10mm od spodu ktore musisz odkrecic, potem musisz szarpnac prog do siebie, tylko ostroznie zeby nie polamac reszty spinek. Czy uda ci sie dostac w aso nowe ? nie mam pojecia.
ze spinkami w ASO nie ma problemu. Można je dostać na sztuki około 5-6zł za szt.

Dziękuje za informacje. Powiedźcie mi jeszcze - ile spinek jest na jednej stronie?

Dziękuje za informacje. Powiedźcie mi jeszcze - ile spinek jest na jednej stronie?
Z tego co pamiętam to jest ich 8 na każdą stronę. Nie ma znaczenia czy lewa czy prawa strona

http://eper.fiatforum.com/eper/navi...6&WINDOW_ID=1&SGRP_COD=12&SGS_COD=0&DRW_NUM=2

gdyby link nie wszedł to szukać w epr Alfa Romeo \ 166 \ W9 166 BZ-DS (1998-....) \ 707 ZEWNĘTRZNE DODATKI \ 70712/00 LISTWY PROFILOWE I USZCZELKI ZEWNĘTRZNE
nr 60621555 albo 60613413

Ostatnia edycja:
Dzięki!
Jeszcze przy okazji - chciałbym zapytać o dwie inne rzeczy

- Jak zdemontować Metalowe LISTWY - Pionowe - które są na drzwiach przy szybach? Zauważyłem, że schodzi mi z tego lakier - chciałbym go odnowić
- Jak zdemontować "kwadraciki", które znajdują się na drzwiach - przy szybie na tylnych drzwiach? Tam mam ten sam problem.

Ostatnia edycja:
opuszczasz okno wyciągasz uszczelkę z listwy, a pod uszczelką są śruby na krzyżak chyba 3 szt ale z tego co pamiętam trzeba wyciągnąć dolną uszczelkę . jak będziesz montować to z powrotem przygotuj sobie mydło w płynie w tedy lepiej wchodzą uszczelki

Amortyzatory
Powrót