• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Dvd na ekranie ICS'a - problem? rozwiązanie ? ktokolwi

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja mam na desce rozdzielczej zabudowaną otwieraną navi z winCE. Próbowałem i nie potrafię nic z tym zrobić. Pamiętajcie że problemem jest jeszcze starowanie. ICS będzie robił tylko za wyświetlacz. A dodatkowo będzie trzeba jakąś mysz/manipulator/pad zamontować. I znowu robi się rzeźnia z zabudową i funkcjonalnością. Jeszcze pewnym kompromisem jest dotyk jak cytryn zrobił. Ale to jeszcze wyższa szkoła jazdy. Przerabiane już na forum. Czyli jak się nie obrócisz to dupa jest z tyłu. :) dlatego ja zabudowałem osobno navi.

Ostatnia edycja:
W WinCE pewnie dużym problemem jest zmiana portu na COM....
Mysz - ostatnio jak jezdzilem z lapkiem to kitrałem ją do schowka, chociaż nienajlepiej spisuje się na podłokietniku.... No ale napewno nie będe układał pasjansa w czasie jazdy ani nic - chyba, że pasażer. Raczej dla kierowcy to już opcja na postoju :]
Ewentualnie taka opcja.
http://allegro.pl/klawiatura-bezprzewodowa-do-smart-android-kom0331-i4056524410.html
Tylko głośno myślę, potrzebny jest mózgowiec który by to ogarnął, bo jest to opcja, w której podstawowo kosztowałoby to maxymalnie 200 zł, a dokupywanie poszczególnych elementów dałoby nieskończone możliwości rozwoju projektu :D

Narazie wszystko blokuje brak możliwości wgrania Windowsa 7 na procek ARM.
Bo puszczenie obrazu z HDMI kablem na SUB jest możliwe, a zdaje mi się, że z SUBa niektórzy już przesyłali obraz na ICS :)

Pomysł pewnie i tak spalony na panewce, bo jedna osoba tego nie ogarnie, trzeba by szeregu 'inżynierów-majsterkowiczów-programistów' z dobrymi pomysłami co by wymyślili stosowne obejścia....

FES jest skompilowany chyba tylko na Windowsa w architekturze x86, więc na CE raczej nie pójdzie

Bo puszczenie obrazu z HDMI kablem na SUB jest możliwe, a zdaje mi się, że z SUBa niektórzy już przesyłali obraz na ICS :)

Jak chcesz to zrobić/ przecież w HDMI idzie obraz cyfrowy a w d-subie analog?

Dodano po 3 minutes:

FES jest skompilowany chyba tylko na Windowsa w architekturze x86, więc na CE raczej nie pójdzie

Sorry, mój błąd, jest FESmobile 2.2 działający na CE

Ostatnia edycja:
Mysz - ostatnio jak jezdzilem z lapkiem to kitrałem ją do schowka, chociaż nienajlepiej spisuje się na podłokietniku.... No ale napewno nie będe układał pasjansa w czasie jazdy ani nic - chyba, że pasażer. Raczej dla kierowcy to już opcja na postoju :]
Ewentualnie taka opcja.
http://allegro.pl/klawiatura-bezprzewodowa-do-smart-android-kom0331-i4056524410.html
Tylko głośno myślę, potrzebny jest mózgowiec który by to ogarnął, bo jest to opcja, w której podstawowo kosztowałoby to maxymalnie 200 zł, a dokupywanie poszczególnych elementów dałoby nieskończone możliwości rozwoju projektu :D

Narazie wszystko blokuje brak możliwości wgrania Windowsa 7 na procek ARM.

Pomysł pewnie i tak spalony na panewce, bo jedna osoba tego nie ogarnie, trzeba by szeregu 'inżynierów-majsterkowiczów-programistów' z dobrymi pomysłami co by wymyślili stosowne obejścia....

Teraz to pojechałeś po całości :sarcastic: i co z alfy kokpit promu kosmicznego zrobisz? A jak mysz to co powiesz jak kogoś zabierzesz a tu nagle do muzyki zaczniesz mychą po podłokietniku jeździć??? Nie no będzie ubaw po pachy :sarcastic:
Zejdźmy na ziemię. Nic nam nie da komp w bagażniku czy rasbery albo inne. ICS to tylko wyświetlacz. Możesz co najwyżej sobie filmik dla jaj puścić. Jakakolwiek funkcjonalność wymaga sterowania tym. Więc poza dotykiem na ICS`ie co chcesz i jak zabudować żeby obciachu nie było??? Niestety nic. Nawet nad "gałą" się zastanawiałem ale jakoś sobie nie wyobrażam kursora na ICS`ie.
Niestety ale to jest ograniczenie.

Jak chcesz to zrobić/ przecież w HDMI idzie obraz cyfrowy a w d-subie analog?

Ano mam sobie taki kabelek do kompa, który idzie z HDMI od telewizora, na DVI do komputera, a są takie redukcje z DVI na D-suba albo z D-Suba na DVI.... I tak se kurka wodna wykombinowałem, że być może się da :)

A podobno (gdzieś też wyczytałem), że wszystko co ma RGB można podłączyć do ICSa, więc może taki myk?
http://allegro.pl/kabel-hdmi-na-3rca-rgb-promocja-i4055091334.html

Ano mam sobie taki kabelek do kompa, który idzie z HDMI od telewizora, na DVI do komputera, a są takie redukcje z DVI na D-suba albo z D-Suba na DVI.... I tak se kurka wodna wykombinowałem, że być może się da

Niestety nie :(
Przejście z DVI na Dsub jest możliwe tylko jeśli masz DVI-I, które zawiera DVI-D (digital) oraz DVI-A (analog). Wtedy masz w tym łączu obraz cyfrowy i analogowy. Przejściówka na Dsub korzysta z tego analoga. Konwersja z HDMI na DVI to oczywiście konwersja do DVI-D. End of story.

Już to kiedyś przerabiałem. Właśnie dlatego redukcja DVI - DSub nie zawsze działa.

Znając naszego pecha, RCA Video też nie ratuje sytuacji?
attachment.php

Zwykły DVB-T podłączony pod RGB ICS`a

Przecież to żadna filozofia dźwięk podłączyć. A z filmu nawet nie wynika czy ma stereo :) ja tam nie widzę w tym nic nowego :)

Witam jak ktos by chcial kamerke cofania w seryjnym radiu to polecam niemoge wstawiac linkow :( zamalo postow na alle drogo haslo (alfa 166 konwerter ), i jak ktos ma pytania jak to zrobilem to moge wyjasnic.

Ogłoszenia wstawia się w dziale bazar :) poproś tamtejszego moda to Ci umieści. Ale cenę to dałeś z niezłego kosmosu :sarcastic: Możesz zrobić też jakiś tutorial z jakich komponentów złożyłeś konwerter. Zapewne przyda się to forumowym majsterkowiczom.

:) cena taka bo zastosowane sa dwa konwertery jeden z AV na VGA - koszt ok 80 zł a drugi z VGA na CGA GBS-8100 VGA - CGA/PAL/NTSC - 320zł plus reszta klamotow przejsciowki zlaczki itp. sprzedaje tylko bo samochod idzie na zlom. jak to zamontowac to jest juz na tym forum dobrze opisane :). 32

- - - Updated - - -

a i jeszcze jak mam poprosic moda ? przez wiadomosc prywatna ?, wiecej czytam fora niz sie udzielam na nich :) wiec troche sie pogobilem

To można to dużo taniej zrobić, myślałem że sam coś podrutowałeś w elektronice. Gotowce niestety są drogie, to fakt. Do moda pisz na priv.

Ten schemat i tak mu nic nie da, bo wszystkie kamery cofania mają wyjście Composite, czyli scalone w jednym sygnale R+G+B+Sync. Mało tego chodza w większości na PAL, a tu potrzeba NTSC. Powyższym konwerterem tego nie rozbije. On się sprawdzi tylko w przypadku podłączania np. kompa. Niestety konwerter tu potrzebny nie jest ani prosty, ani tani :(

Amortyzatory
Powrót