Zaślepienie EGR

Jak chcesz mieć spokój raz na zawsze to wyrzuć go i programowo i fizycznie z auta.

jeśli chodzi o zaślepkę to podałbyś chociaż jaki silnik masz, jeśli przed FL to może być ta zaślepka lub bez dziur, po FL musi być z dziurkami (np taka jak z linku).

pisze ze FL , w tb nie było egr-u :). Mnie ciekawi Dziubek po co chcesz go zaslepiac taką blaszką ,skoro i tak dalej będzie waliła tam sadza. Uzywane sprawne egr-y możesz dostać u gościa we wrocku za 100- parę złotych. Taniej to niż usuwanie programowe. A taka blaszka z dziurami jak dla mnie to nie robi nic.

Właśnie o to chodzi że pokazał się błąd P1238 i przeczytałem gdzieś u wujka google że powinno się zaślepić EGR Ewentualnie myślę żeby go wyczyścić a jak to nic nie da to zregenerować. Gdzieś też słyszałem od kogoś że niby serwis po jakimś czasie wprowadził te blaszki i je montował więc po coś one są. Jeśli go wyczyszczę i zamontuję tą blaszkę i błąd zniknie to myślę że warto. :)

ale wie ktoś co to daje? Pytam poważnie ,przecież dalej spaliny lecą do kolektora ,jak jest sens to montować i czemu ma to słuzyc? Piszesz dziubek że aso montowało takie zaślepki ,dlaczego? Ten błąd powodował wadliwy konstrukcyjnie egr ,że aso niby montowało zaślepki?

Przeczytaj misiu z lewej strony jakie mam autko :)
kolega gonzo napisał Ci iż ma także 166 FL ale silnik 10V, więc nie dziw się co do pytania mojego. Jeśli chodzi o EGR to na pewno musisz go przeczyścić, niedawno miałem to samo.
Jarek, zaślepka z dziurkami może niewiele da, ale przeczyszczenie samemu elektrozaworu EGR to drobnostka.

Dawid nie ma znaczenie czy 10v czy 20v po lifcie bo w obu jest taki sam egr. I w obu zaslepiać go można tylko częściowo. Każdy jtd cf3 ma taki sam egr. Co do czyszczenie egr-u to mam to za sobą i niewiele to zmienia,jak by ktoś potrzebował to mam także jeden sprawny egr do mjtd

Ja dzisiaj wyszorowałem EGR razem z elektrozaworem i błąd pozostał mimo że EGR otwiera się w 100% Możliwe że to przepływka padła?

ale wie ktoś co to daje? Pytam poważnie ,przecież dalej spaliny lecą do kolektora ,jak jest sens to montować i czemu ma to słuzyc? Piszesz dziubek że aso montowało takie zaślepki ,dlaczego? Ten błąd powodował wadliwy konstrukcyjnie egr ,że aso niby montowało zaślepki?
Wystarczy przeczytać obszerny podwieszony temat o EGRze. Wy się teraz obudziliście? - temat wałkowany na forum juz z 5 lat....

u mnie pomogło, mój EGR w ogóle się nie ruszał, w dodatku znalazłem nieszczelność na rurce powietrznej intercooler => silnik, żeby było mało to zawór n75 (overboost) niedomagał, EGR i overboost przeczyściłem wg poradnika na forum. AR nie pierdzi czarnym, co najwyżej lekko szarym dymkiem, w dodatku wyraźny przyrost mocy (raczej dzięki nowej rurce).

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót