• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Webasto - kiedy się załącza? Diagnostyka

W moim przypadku przekaźnik znajduje się w komorze silnika po lewej stronie samochodu pod boczną osłoną z tworzywa w okolicach mocowania amortyzatora.
Dość duży jakieś 60x30, wielopinowy. Łatwo znaleźć bo jeśli orginalny to jest na nim logo Webasto.
Pozdrawiam

RafiBB napisał:
W moim przypadku przekaźnik znajduje się w komorze silnika po lewej stronie samochodu pod boczną osłoną z tworzywa w okolicach mocowania amortyzatora.
Dość duży jakieś 60x30, wielopinowy. Łatwo znaleźć bo jeśli orginalny to jest na nim logo Webasto.
Pozdrawiam
Dzieki sprawdzę czy jest umnie
pozdrawiam <hello>

Schemat "składu" WEBASTO

Ma ktoś może schematy (rysunki) WEBASTO do 166? Mam możliwość kupienia kompletnego z rozbiórki ale nie wiem dokładnie co wchodzi w skład. Muszę po prostu wymontować sobie a nie chciał bym czegoś pominąć (jakie wężyki, instalacja elekt. itp?). Gdybyś ktoś mógł mi pomóc np rysunkami to będę wdzięczny...

Zerknij do mnie na chomika. Link w sygnaturce.

Dzięki danus77...sporo pomogło :) a nie masz przypadkiem jakiś rys poglądowy węży i instalacji elektrycznej? Dawca jest rozbebeszony i nie wiem jak mają wyglądać wiązki i węże a nie chciał bym pominąć czegoś...generalnie jakby była możliwośc nawet jakiejś rozpiski jakie elementy mam sobie "wymontować" to byłbym przeszczęsliwy :)).....

Mogę Cię poratować tylko obrazkami z Epera:

webasto1.JPGwebasto2.JPGwebasto3.JPG

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót