Prosze o pomoc błąd P0100

Auto
alfa 155 1.7 AR166 2.0TS
Witam. mam problem z błędem P0100. AR 166 2.0 T.S + lpg.
wymieniłem przepływomierz i po podpięciu pod FiatecuScan dalej wyskakuje błąd P0100.
objawy mam takie,że auto nierówno pracuje i jest przymulone od 3 biegu.
dodam jeszcze ze zaczęło mi kopcić albo raz na biało albo na niebiesko i z takim dziwnym specyficznym zapachu ten dym jest. ostatnio zrobiłem 200km i nie zakopcił ani raz.
Drodzy koledzy proszę o jakieś sugestie, porady co to może sie dziać.
dzieki pozdrawiam

Witam. mam problem z błędem P0100. AR 166 2.0 T.S + lpg.
wymieniłem przepływomierz i po podpięciu pod FiatecuScan dalej wyskakuje błąd P0100.
objawy mam takie,że auto nierówno pracuje i jest przymulone od 3 biegu.
dodam jeszcze ze zaczęło mi kopcić albo raz na biało albo na niebiesko i z takim dziwnym specyficznym zapachu ten dym jest. ostatnio zrobiłem 200km i nie zakopcił ani raz.
Drodzy koledzy proszę o jakieś sugestie, porady co to może sie dziać.
dzieki pozdrawiam

Czy nikt nie jest w stanie mi coś podpowiedzieć??

P0100 oznacza że przepływka jest trafiona Skoro ją wymieniłeś to albo dostałeś uszkodzoną albo masz podróbkę i daje złe dane do kompa.

witam.pytanie mam jeszcze co z tym dymieniem?? zauważyłem że dymi na niebiesko wtedy gdy jadę z jakiejś górki na wrzuconym biegu ale bez dodawania gazu i w momencie gdy sie zatrzymam i wrzuce na luz to wtedy właśnie kopci. Gdy już ruszę dalej to jeszcze chwilkę pokopci i przestaje.
Co to może być nie tak??

Ostatnia edycja:
dymienie na niebiesko oznacza jedno: silnik spala olej . Co akurat w TS nie jest niczym nadzwyczajnym . Sprawdz jak dużo spala tego oleju ,czy mieści sie w jakichś przyjętych normach, czy jest bardzo żle i silnik masz do roboty.

no niby tak ale powinno chyba dymić cały czas?? i jeszcze ten smieszny zapach?tak nie smierdzi spalany olej.

po prostu sprawdź bagnet. ot co.będziesz wiedział. możesz też sprawdzić zbiornik z płynem chłodniczym, może poszła usczelka pod głowicą i płyn znika.....

olej jest i nie zauważyłem żeby znikał i płyn chłodniczy też jest. objawy zaczęły się od momentu padnięcia przepływomierza.

Amortyzatory
Powrót