Problem z elektryką po wyjęciu ICS

xakner

Nowy
Auto
AR 156 SportWagon
Witam,

Męczę się z kolegi AR166 3.0 v6 2004. Wyciągneliśmy dzisiaj ICS w celu spisania numerów, złożyliśmy wszystko do kupy i gdy przekęcam stacyjke mruga na przemian check engine i temopmat, w tym czasie slychać szalejąca przepustnicę. W tej chwili wyciągnety jest ICS i wszystko praktycznie z konsoli środkowej i jest to samo, nie wiem czy to zbieg okoliczności ale gdzie jest chyba zwarcie.. :/

Może ktoś miał podobne przygody? Jak nie to będziemy musieli zaciągnąć do elektryka :(

- - - Updated - - -

po odpięciu przepustnicy mruga tylko temp i lata wskazni 50-130st od czasu do czasu, odpala i pracuje na jałowych...

- - - Updated - - -

podejrzewam ze zwarcie występuje gdzieś na obwodzie pedalu gazu i tempomatu, jak się za to zabrać ?

Wyciągaj po kolei bezpieczniki i zobacz kiedy będą jakieś zmiany. Potem próbuj inne rzeczy odpinać (któreś ze szwankujących). W końcu trafisz.

a jest jakiś schemat czy rozmieszczenie bezpieczników pod kierownica ? Będę wdzięczny za linka.

w dziale 166 masz przyklejone wątki na górze, jeden to wątek o instrukcji,

Ludzie..... instrukcja sie kłania....

Przepraszam, mój błąd :) po wyjęciu bezpiecznika 16 w kabinie "układ wtrysku elektronicznego" nic nie wariuje lecz nie odpala. Idę dalej wyjmować kolejne. Jakieś sugestie?

- - - Updated - - -

grzebę dalej.. po odpięciu przepustnicy połączyłem się z ecu. Błędy P0120 - błąd przepustnicy, P0638 obwód przepustnicy, i inne pierdoły, wyciągam przepustnice, to ona może być przyczyną czy instalacja elektryczna jej?

Po odłączeniu potencjometru gazu bez zmian. Z podłączoą przepustnicą nie moge połączyć sie z ecu i auto wariuje...

mam też kolejny trop= w aucie była instalacja lpg, została zdemontowana. Czy przy instalacji lpg trzeba się gdzieś wpinać w fabryczną instalacje?

Ostatnia edycja:
mam też kolejny trop= w aucie była instalacja lpg, została zdemontowana. Czy przy instalacji lpg trzeba się gdzieś wpinać w fabryczną instalacje?
Oczywiście. W wiele miejsc się trzeba wpinać.

mam pytanie czy oprócz tego ECU zamontowanego na kolektorze jest jeszcze jakiś sterownik silnika ?

- - - Updated - - -

Bosch Motronic ME 3.1 Potrzebuje takie ecu do 3.0 v6 2004.

Do bazaru z tym.

podobny problem miałem przy montażu świec, mechanior wyrwał część wiązki od cewki i przyciął ją przy montowaniu wyskoczył code i zero funkcji -nawet rozrusznik umarł ale komp został reanimowany w ASO , mechanior pozbył się 600zł i 1 mechanika, posprawdzaj wiązkę w okolicach wtrysków, jeżeli padł ci komp to duża sprawa, trzeba go pożenić z kluczem i immo.

raczej wiązka, auto stoi u elektronika i czeka na diagnoze. Dam znać co wyszło.

Amortyzatory
Powrót