• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] Potrzebuję przycisków podgrzewania foleta

Tytanowy

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 8V
Witajcie,
Tak jak w temacie, piszę tutaj bo najprędzej dostanę jakikolwiek odzew. Potrzeba mi przycisków do włączania podgrzewania fotela. Ważne, żeby były sprawne, bo nie sprawne również i ja posiadam :D Nie wiem czy jest różnica jakaś między fotelami regulowanymi elektrycznie, a tymi regulowanymi ręcznie, tak więc ja posiadam regulacje ręczną. Mowa o lewym i prawym przycisku (fotel pasażera i kierowcy).

Cena do uzgodnienia, najlepiej PW :)

PS. Żeby nie było, że to tylko post z "ofertą kupna" :D
Od strony pasażera, trzeba trochę poklikać, żeby przycisk załapał. Czasem uda się za pierwszym a czasem za dwudziestym razem.
Od strony kierowcy zauważyłem, że wystarczy delikatnie cofnąć przycisk i podgrzewanie działa, jednak jeżeli puszczę palcem to od razu się wyłącza. Wygląda to tak, jakby przycisk za daleko (za mocno) się wciskał.
Może da się to jakoś naprawić? Grzebałem w tych przyciskach, jak było cieplej rozebrałem to wszystko i udało się zrobić fotel pasażera, jednak działał on tylko około tygodnia i znowu zrobiło się to samo (myślę, że pod wpływem wstrząsów)
Na moje rozumowanie to trzeba je zwyczajnie wymienić i będzie po problemie.

Od strony kierowcy zauważyłem, że wystarczy delikatnie cofnąć przycisk i podgrzewanie działa, jednak jeżeli puszczę palcem to od razu się wyłącza. Wygląda to tak, jakby przycisk za daleko (za mocno) się wciskał.

Witam spróbuj rozebrać i wyczyścic np.elektosolem u mnie to pomogło byly strasznie zaśniedziałe aż zielone w środku,o nowych nie masz co nawet marzyć.

Witam spróbuj rozebrać i wyczyścic np.elektosolem u mnie to pomogło byly strasznie zaśniedziałe aż zielone w środku,o nowych nie masz co nawet marzyć.

Od strony pasażera się naprawił, tzn. troszkę pogrzebałem i jakoś działa :) Została mi strona kierowcy, ale to jak przestanie padać. Może uda się coś wymyśleć.

PS. Do jakiegoś moderatora:
Zbanujcie tego waleed020 SPAM BOTA nade mną.

I jak przyciski? Udało się kupić?
Ja dziś jeden naprawiłem, ale nie działa podświetlenie (spaliła się dioda zapewne) oraz sama mata coś nie grzeje.

Jakiś pomysł gdzie jeszcze szukać przyczyny? Prąd za przełącznikiem już jest :/

Ogólnie naprawiłem, ale nie do końca.. czasem muszę cofnąć przycisk delikatnie do tyłu, tak jakby za mocno się wciskał. Można powiedzieć że działają, bo grzeją, ale musiałbym jeszcze raz je rozebrać

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

W sumie samo grzanie zbędne, bo jak spadnie śnieg to alfa trafi do hali. Głupio tylko jak coś nie działa...

Noo dobrze jak coś jest i działa :) U mnie auto używane przez cały rok... Więc i podgrzewanie przydatne.
Jedyna opcja bez rozbierania fotela którą możesz sprawdzić to kostki pod fotelem i własnie ewentualnie przyciski. Reszta jedynie po rozebraniu poszycia i ogólnie całego fotela.

O jakie przyciski chodzi bo ja widziałem 2 wersje tych przycisków.
I 164 w obu mam inne.

A propo przycisków to czy te najnowszego typu z ostatnich lat produkcji 164 w zasadzie to joysticki są rozbieralne?
Bo coś nie styka i 1 położenie siedziska nie działa.
Albo może wystarczy psiknąć jakiś Contact na styki i będzie ok?

Amortyzatory
Powrót