• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] Amortyzatory i inne części.. Gdzie ;)

• Autor wątku Autor wątku Arek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Arek

Nowy
Auto
155 155 155
Zaczynam odbudowe 164 - części mają się do siebie trzymać więc warto.

Jest to superka z 96 roku 12v

Kupiłem amortyzatory na tył TRW i sprężyny MONROE
Jaki zestaw kupić na przód? I gdzie szukać?

Impulsator skrzyni tylko w ASO?
Działa mi jak silnik jest zimny. Później przestaje i leży. Tak samo bańka od ciśnienia oleju, ale akurat tą znalazłem.

Popytaj o części na motointegrator.pl to w końcu grupa Inter Cars, więc są dobrze wyposażeni. Ceny powiedziałbym jak wszędzie, jest sporo promocji. Osobiście podoba mi się to, że po uruchomieniu strony w godzinach pracy pojawia się okienko czatu na którym można zapytać gościa o szczegóły. A i w większości wypadków dostawa do warsztatu partnerskiego jest darmowa.

Autosklep24, użytkownik Gepard na forum.

I jak idą koledze prace nad samochodem.
Od siebie dodam, że dużo części do alfy ale nie tylko mają również na motointegrator.pl
Widzę, że piszesz z Warszawy - mają tam rozbudowaną sieć sprzedaży w której możesz odebrać zamówiony towar (dostawa w większości przypadków jest wtedy darmowa).
To w końcu grupa inter cars, a więc są dosyć dobrze wyposażeni.

Autosklep24...

- - - Updated - - -

Intercars slabo wypada jesli chodzi o czesci rzadziej wymienialne...

Powiedziałbym że z częściami do Alf nawet bardzo słabo wypada Inter cars a już szczególnie do tych troszkę starszych. Nawet nie mieli rozrządu do 2.5 v6...

Amortyzatory tył wsadziłem TRW + sprężyny monroe.
Przednich sprężyn nie mogłem nigdzie dostać, ale podobno były już wymieniane.
Amortyzatory przednie kupiłem oryginalne.. Troszkę się wykosztowałem na to zawieszenie.. I wiecie co? 155 się dużo lepiej prowadzi :)

Twoje porównanie, jest bezsprzecznie trafione, kolego. Szacunek. Wielki Szacunek.

Amortyzatory
Powrót