[164] Amortyzatory przód - Monroe G16574

Auto
AR 155 2.0 8v TS / AR GT JTDm / AR 164 3.0 V6 / AR Giulietta 1.4 TJet
Witajcie, udało mi się kupić amortyzatory na przód do Alfy 164. Po numerach doszedłem, że powinny pasować Monroe G16574.
I tutaj problem, na pierwszy rzut oka te Monroe są identyczne z oryginałami, ale przy próbie montażu okazało się że łożysko amortyzatora i dolny talerz mają luz.

Czy spotkaliście się z takim problemem i czy macie rozwiązanie: może dojście do innych amorów przód lub jakiś adapter?

Może coś źle złożyłeś bo ja jak wymieniałem łożyska amorków to też jakoś dziwnie to poskładałem, że był luz ale pokombinowałem i weszło.

Na pewno pasują jakieś KYB na przód bo mam nowe i czekają na wszelki wypadek.
Mogę sprawdzić przy okazji jaki mają symbol.

To tak na przyszłość Monroe G16574 nie pasują. Nie ma opcji że źle poskładałem bo w oryginałach łożysko wchodzi na amortyzator i nie ma żadnego luzu, a w tych Monroe miały z 1,5 cm luzu z każdej strony.

Pytanko dodatkowe - gdzie kupiłeś to KYB? Szukałem w necie i w Polsce ich nie ma :(

Kupiłem przy okazji.
Pojawiły się na olx i szybko je kupiłem bez wielkiego namysłu.

Ani Monroe ani KYB juz nie produkują przednich do 164.
Przerabiałem temat ostatnio i dałem stare do regeneracji. Na tył dorwałem nowe KYB.

Ostatnia edycja:
W Polsce można jeszcze kupić Monroe, na Iparts.pl powinni mieć. W Czechach znalazłem KYB, ale nie chcieli wysłać do Polski. Moja 164 jest z 1997 roku. Ogólnie temat załatwiony dorabianym na miarę adapterem - coś na styl pierścienia centrującego.

Jak wiesz gdzie w CZ to daj znać. Zamówię sobie do fabryki w Czechach a z tamtąd mi przyślą :D

ja do siebie kupowałem firmy Alca ... jak oryginał. Przejechały już jakieś 100kkm i jest ok. Polecam.

Alca to wycieraczki , ALKO to amorki,
Tak żeby się koledzy nie naszukali niepotrzebnie :)

Amortyzatory
Powrót