[33] Silnik na dwoch gaznikach kod AR 30520

Bobczu

Nowy
Auto
Alfa Romeo 33 1993rok, 1,4
Serwus, od tygodnia jestem "szczesliwym" posiadaczem AR33 1.4 z 1992roku. 15lat przestala w garazu, silnik pracuje dobrze, ale niestety kopci (spala olej). Mam do kupienia silnik jw. Moje pytanie: jakiej pojemnosci moze byc? Ma dwa gazniki delorto. I czy mechanicznie podepne go do mojej 33?

Równie dobrze może być 1,3 ( ja mam taki z demontażu - też chodził na dwóch gaźnikach ) . Z twojego punktu widzenia prościej byłoby , żebyś po włożeniu tego "nowego- starego" silnika przełożył osprzęt z tego , który był pierwotnie. Natomiast same gaźniki są warte więcej niż całe auto ... - warto poszukać kupca.

Równie dobrze może być 1,3 ( ja mam taki z demontażu - też chodził na dwóch gaźnikach ) . Z twojego punktu widzenia prościej byłoby , żebyś po włożeniu tego "nowego- starego" silnika przełożył osprzęt z tego , który był pierwotnie. Natomiast same gaźniki są warte więcej niż całe auto ... - warto poszukać kupca.

Dzieki za rade. Kupie ten silnik bo jest nie drogi.

Podaj nr.silnika i jakie oznaczenia mają gazniki, jeżeli Dellorto to były montowane Dellorto 36 i 40 w zależności od pojemności.
Na bloku powinno być oznaczenie wielkości cylindra 80mm-1,3-1,4, 84mm-1,5.
Podaj więcej szczegółów o silniku który masz obecnie, najlepiej VIN to zobaczę w katalogu jaką wersję silnika masz obecnie.
Serwus, od tygodnia jestem "szczesliwym" posiadaczem AR33 1.4 z 1992roku. 15lat przestala w garazu, silnik pracuje dobrze, ale niestety kopci (spala olej). Mam do kupienia silnik jw. Moje pytanie: jakiej pojemnosci moze byc? Ma dwa gazniki delorto. I czy mechanicznie podepne go do mojej 33?

Przeglądając oferty części do ALFY 33 znalazłem śruby głowicy a przy nich opis gdzie były montowane
"33 (905_) 1.5 4x4 (905.A2F) (AR 30520) 1490ccm 90KM/66kW 1985/01-1986/09"
to jest odpowiedż na twoje pytanie

Amortyzatory
Powrót