lupo7
Nowy
Krótko opiszę co się stało.
Auto długo stało, robiłem hamulce itd.
Odpaliłem, pojechałem na przegląd, pojeździłem przez weekend
.
Z rana auto odpaliło bez problemu, pojechałem do pracy, w drodze zaświeciła mi się kontrolka ABS, wycieraczki chodziły wolno i szyby opuszczały się z duużym oporem.
Po pracy chcę odpalić a tu czarne zegary, rozrusznik kręci tak z 3 obroty i koniec...
Pomyślałem że to akumulator, podmieniłem, przekręcam kluczyk a tu dalej ciemno
, rozrusznik kreci lepiej.
Znalazłem spalony bezpiecznik w bagażniku (skrzynka na akumulatorze) - maxi 40A.
Na szybko włozyłem drucik - auto odżyło - odpaliło od razu aleee ta linia się mocno grzeje - zmierzyłem tam prąd i wynosi ponad 60A :O (ładowanie jest ok 13.3V).
Prąd w tej linii płynie po przekręceniu kluczyka.
W związku z tym pytanko - ma ktoś shchematy do 2.0 V6 TB '97???
Mam jakieś od 3.0, '95 ale to nie to samo; zanim zacznę pruć instalację (a auto stoi mi na parkingu :/) to chciałbym zobaczyć gdzie szukać.
Moje podejrzenia to pompa ABS bo nie wiem co jeszcze może tyle prądu zjadać
Dzięki!
Auto długo stało, robiłem hamulce itd.
Odpaliłem, pojechałem na przegląd, pojeździłem przez weekend
Z rana auto odpaliło bez problemu, pojechałem do pracy, w drodze zaświeciła mi się kontrolka ABS, wycieraczki chodziły wolno i szyby opuszczały się z duużym oporem.
Po pracy chcę odpalić a tu czarne zegary, rozrusznik kręci tak z 3 obroty i koniec...
Pomyślałem że to akumulator, podmieniłem, przekręcam kluczyk a tu dalej ciemno
Znalazłem spalony bezpiecznik w bagażniku (skrzynka na akumulatorze) - maxi 40A.
Na szybko włozyłem drucik - auto odżyło - odpaliło od razu aleee ta linia się mocno grzeje - zmierzyłem tam prąd i wynosi ponad 60A :O (ładowanie jest ok 13.3V).
Prąd w tej linii płynie po przekręceniu kluczyka.
W związku z tym pytanko - ma ktoś shchematy do 2.0 V6 TB '97???
Mam jakieś od 3.0, '95 ale to nie to samo; zanim zacznę pruć instalację (a auto stoi mi na parkingu :/) to chciałbym zobaczyć gdzie szukać.
Moje podejrzenia to pompa ABS bo nie wiem co jeszcze może tyle prądu zjadać
Dzięki!