• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

no mam taki namiar na sklep który robi wysyłke na Europę :-)
ściągnąłem juz nowe halogenki do swojego czarnucha (wersja przedliftowa, ale niestety mają tylko takie French style, z żółtymi odblaskami :/

lampa przednia kosztowała mnie 63 EUR plus 20EUR wysyłka.... tylko w czasie transportu ktos rąbnął w paczkę i szkło pękło na rogu :/

J.

Ostatnia edycja:
Tak chciałem się pochwalić że zajrzałem na strażaka ostatnio i stoi tam 164 3.0 ze zdekompletowanymi barankami kolektora.. Jest też 155 klimatyzowana, 1.8 bodaj ale bez silnika. Może to kogo zainteresuje ;)

no mam taki namiar na sklep który robi wysyłke na Europę :-)
ściągnąłem juz nowe halogenki do swojego czarnucha (wersja pzredliftowa, ale niestety mają tylko takie French style, z łótymi odblaskami :/

lampa przednia kosztowała mnie 63 EUR plus 20EUR wysyłka.... tylko w czasie transportu ktos rąbnął w paczkę i szkło pękło na rogu :/

J.

Podasz jakiś namiar na ten sklep?

a co konkretnie potrzebujesz to sprawdze ?

wolałbym nie podawac publicznie namiarów bo sporo sie tego naszukałem, także poprzez znajomych w ambasadzie w Rzymie i konsulacie w Mediolanie :P
Chciałem popatrzeć co mają ciekawego do 164 ale skoro to taka tajamnica to oki.

a co konkretnie potrzebujesz to sprawdze ?

wolałbym nie podawac publicznie namiarów bo sporo sie tego naszukałem, także poprzez znajomych w ambasadzie w Rzymie i konsulacie w Mediolanie :P
nieladnie

układ jest taki jaki jest. czy nieładnie ? Nieładnie to byłoby gdybym użył udostepnionych tylko mnie namiarów innym - co byłoby niezgodne z tym co obiecałem pewnym ludziom.

dobra chlopaki mam dwie sprawy po pierwsze jak widac kupilem belle od yacka bardzo dziekuje za gratisy i obiecuje dbac o malenstwo :) ale wszyscy mi mowia ze silnik jakby walil po zaworach czy wszystkie tak maja 2.0 v6 tb ? a jesli tak to czy idzie to wyciszyc troszke ? np zmiana oleju teraz jest mobil 10w 40 ? prosze o rade.

---------- Post added at 23:13 ---------- Previous post was at 23:12 ----------

i jeszcze jedno jak najlepiej zabezpieczyc przed zima podloge niechce po zimie robic remontu blachy ;)

Co do podłogi... To zależy w jakim ona jest stanie... Na podstawie spostrzeżeń w 164 jest w bardzo dobrym stanie, albo w słabym. Najlepiej zajrzyj od dołu, a jeśli nie używasz jej na codzień to postaw na 1-2 dni w garażu i wyciągnij fotele + kanape i uchyl wykładzine (ten zabieg prawdę Ci powie). Zwróć uwagę na stan wokół korków odpływowych.

Co do zabezpieczenia... http://www.autowis.com.pl/?dzial=20 Tak to robią i takich środków używają w warszawie. Ten warsztat polecił mi kolega. Poszukaj czegoś podobnego :)

a klepanie zaworów w TB to niestety ten typ tak ma.... nie wyciszysz tego. Ustawiałem 2 razy i zawsze to samo :-)

Prawdą jest... Nie spotkałem TB cichszego pod tym względem od 2,5 czy 3,0 :)

z tego co kiedys slyszalem to w tb reguluje sie zawory szczelinomierzem co 15tys...

kłeszczyn, do ktorego czujnika jest podlaczona kontrolka przegrzaniaw 33? tego na lewej glowicy (co jest chyba od zegarka) czy jest jakis inny?

Amortyzatory
Powrót