przy wymianie żarówek w 164 od podświetlenia tablicy rej trzeba odkręcać całą blendę czy można to jakoś inaczej podejść??
przy wymianie żarówek w 164 od podświetlenia tablicy rej trzeba odkręcać całą blendę czy można to jakoś inaczej podejść??
Ze 164 trudno się wyleczyć
Witam.
Wystarczy odgiąć troszkę materiału i super dostęp jest. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba trzeba oprawkę przekręcić żeby wyszła.
pozdrawiam
mirek
pozdrawiam alfa_fan; ik@r 1063
AR 145 bx - smoczyca(drago);
AR 164 V6 - sokół millennium;
AR 159 jtdm - mała czarna;
AR 164 V6 tb - wściekła(furioso);
AR 166 V6 sportronic - black lady
Kupię wzmacniacz i wiązkę DSP
Właśnie próbowałem odginać i mi się tylko troszkę plastiku ułamało, być może poprzedni właściciel to kleił. Nie mam pojęcia. Jutro zawalczę jeszcze raz a jak nie to zdejmę blendę.
Pozdrawiam
te od tablicy sa na wcisk, oprawek nie trzeba przekręcać aby wyjąź z tego co pamiętam...
Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38
Od tablicy są wciskane .Z odkręceniem blendy uważaj ponieważ gwinty mogą być zardzewiałe i trzeba wiele cierpliwości i środka penetrującego aby je odkręcić.Przy próbie siłowej szpilki wyłamują się z plastiku.
dzis sprawdzalem mam na wcisk
alfa 145 1.4 boxer - byla
alfa 155 2.0 ts 16v - byla
alfa 164 2.0 v6 tb - jest
alfa_fan, dzięki wielkieżarówki wymienione
nie chce się chwalić w jaki sposób wcześniej próbowałem się dobrać do żarówek bo mnie wyśmiejecie
![]()
no i prawie dostalem zawalu zawiozlem autko do znajomego mechanika na wymiane tylnich amorkow. i wlasnie uslyszalem ze mam poza amorkami cale tylne zawieszenie do wymiany bo nawet nieda sie ruszyc srub od amorow. chlopak boi sie ruszyc zeby nie urwaxc bo jak urwie to poleca koszty. wie ktos jaki moze byc koszt wachaczy i calej reszty?
alfa 145 1.4 boxer - byla
alfa 155 2.0 ts 16v - byla
alfa 164 2.0 v6 tb - jest
pocieszę Cięnie ma zawiechy nei do rozebrania. I to bez specjalnych szkód. Palnik i pójdzie. odpowiednia chemia . Jak belAir z 57 rozebral sie bez strat a stal 20 lat w trawie to i Wy dacie rade. Jak coś poleci ewentualnei zapraszam do mnie.
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv