[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

Sam zdołam sprawdzić w jakiś sposób sprzęgło ?

Panowie,

którędy idą kable od głośników w drzwiach kierowcy do radia? Jakoś dołem czy za licznikami? Jeden kabel jest przerwany, muszę go prowadzić od samego radia czy jest może gdzieś spięty?

Dzień dobry.

Jeszcze o amortyzatorach.
Jakie macie zamontowane w swoich sportowych limuzynach?

pozdrawiam
mirek

Panowie,

ma ktoś dojście do przewodów zapłonowych w normalnej cenie do 164 3.0 V6 12v 97 rok? Szukam, szukam i znaleźć nie mogę - jedynie Sentechy na allegro, ale tego bym nie chciał. Ewentualnie, czy np. od Spidera 3.0V6 12v albo od 164 2.0 V6 turbo / 3.0 V6 24v powinny pasować?

Pozdr.

Ostatnia edycja:
Weź kolego ngk do spidera 3.0 12v. Są identyczne a koszt około 350 zł jak jeszcze miałem 164

Kurcze, miałem NGK od spidera u siebie, ale przewody od "prostych" fajek były za krótkie a od tych w kształcie "L" za długie.

Zgadza sie. Als jak sie ulozylo proste dobrze to bylo ok. To wg mnie jest najlepsze. Sentech starczyl mi na niecale 10 kkm a robilem okolo 80 dziennie wiec nie oplacalo mi sie ich kupowac. Ngk wytrzymaly 30 kkm a nowy wlascicel Darek z forum je wymienil. Jak sprzedawalem byly wg mnie ok. Te same lrzewody ze spaidera do 164 kosztuja prawje 700 zl wiec decyzja kupujacego

Swego czasu w Austrii :)

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_0280.jpg
    DSC_0280.jpg
    182.6 KB · Wyświetleń: 195
  • DSC_0281.jpg
    DSC_0281.jpg
    196.5 KB · Wyświetleń: 192
  • DSC_0282.jpg
    DSC_0282.jpg
    141.1 KB · Wyświetleń: 197
  • DSC_0283.jpg
    DSC_0283.jpg
    78.7 KB · Wyświetleń: 194
Wydaje mi się, że kiedyś chyba widziałem ją na allegro... Ehhh taką to bym kupił :D

Majkelek te opony to pełne slicki czy to tylko zdjęcie takie? :D

Wie ktoś może gdzie dostanę górne mocowanie amortyzatora (przód) lub czy można wymienić samą poduszkę, a łożysko zostawić stare?

Nieaktualne

Ostatnia edycja:
Panowie,

ma ktoś dojście do przewodów zapłonowych w normalnej cenie do 164 3.0 V6 12v 97 rok? Szukam, szukam i znaleźć nie mogę - jedynie Sentechy na allegro, ale tego bym nie chciał. Ewentualnie, czy np. od Spidera 3.0V6 12v albo od 164 2.0 V6 turbo / 3.0 V6 24v powinny pasować?

Pozdr.

Panowie, czy ktoś z Was miał styczność z przewodami TESLA? Jaka jest ich jakość?

Orientuje się ktoś czy alternator do AR 33 1.7 IE 107KM pasuje z innych wersji silnikowych?

Mechanicznie powinny pasować (raczej napewno) - i chyba wszystkie miały podobny prąd. Były robione przez 3 producentów: bosch, magneti-marelli i ducelier.

Panowie, czy ktoś z Was miał styczność z przewodami TESLA? Jaka jest ich jakość?

Ja mam takowe tylko,że w Q4.Na chwilę obecną mają jakieś 100 km najechane i z 30 dni użytkowania pod maską.Póki co jest ok,ale zobaczymy co czas pokaże.Sentechy wytrzymały 200 km i 4 lata.Jedni na Sentechy narzekają inni znowu chwalą.Ja się sparzyłem i postanowiłem spróbować Tesli.Wyjdzie w praniu.

Łukasz, dzięki za informację. To mam jeszcze pytanie pomocnicze - czy przewody od gtv/spider 2.0 V6 turbo będą pasować do 164 3.0 V6 12? Wydaje mi się, że powinno być OK, ale wolę się poradzić bardziej doświadczonych kolegów.

Łukasz, dzięki za informację. To mam jeszcze pytanie pomocnicze - czy przewody od gtv/spider 2.0 V6 turbo będą pasować do 164 3.0 V6 12? Wydaje mi się, że powinno być OK, ale wolę się poradzić bardziej doświadczonych kolegów.

Kurde tu Ci nie pomogę,bo nie mam zielonego pojęcia.Musiałbyś patrzeć po zdjęciach w hurtowniach albo czekać aż ktoś będzie coś wiedział.

Amortyzatory
Powrót