[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

Nie tyle prośbę, co chciałem zwyczajnie się upewnić że dostanę towar który będzie pasował do mojej 164... Podałem Ci VIN i wszystko co potrzebne, jednakże nie byłeś w stanie odpowiedzieć mi jasno, czy będzie ono pasować na 100% do mojego modelu, więc stwierdziłeś że to zweryfikujesz i dasz mi znać. Chyba nikt raczej nie chciałby kupić kota w worku, tym bardziej że nie miałem czasu na to żeby wyjąć skrzynię, sprzęgło i w razie gdyby okazało się że to nie to, czekać aż przyjdzie do mnie nowe (właściwe). Skąd mogłem wiedzieć, że będziesz ściągał jakieś sprzęgło dla porównania. Na dodatek wypadł mi wyjazd, fakt mogłem w jakiś sposób Cię poinformować, jednakże niezbytnio miałem wtedy do tego głowę i możliwości, a po powrocie miałem temat już załatwiony i TU akurat racja, że zwyczajnie zapomniałem się do Ciebie odezwać a na domiar wszystkiego tak jak napisałeś już sam, miałem pełną skrzynkę i wiadomości do mnie nie docierały. Jedyne co mogę to przeprosić jeszcze raz za sytuację, ale mimo wszystko pytanie się o dostępność danej części/towaru nie jest jednoznaczne z tym, że od razu muszę ją kupić...

PS. jakby co, możesz śmiało pisać już prywatne wiadomości, bo pewnie nie każdy chce czytać nasze osobiste wypociny, nie związane w żaden sposób z tematyką tego tematu.

Ok,ok :)

- - - Updated - - -

Może lekki OT, ale jak ktoś ma zapchaną skrzynkę to zwyczajnie nie da się wysłać do niego wiadomości (wyskakuje info o zapchanej skrzynce).

Gepard - odezwe się w sprawie sprzęgła do V6, teraz mi nie potrzebne, ale w przyszłości może być problem z dostępnością..

Oczywiście , zapraszam ...

Bądź co bądź, polecam Marcina i Jego sklep. Mam nadzieję że mimo wszystko nie obraził się zbytnio na mnie :D

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Pozwolę sobie ponowić pytanie:
Czy klapka od radia w każdej 164 działa jak z ruskiego magnetofonu? Niby jest tam jakiś mechanizm regulujący prędkość, ale sposób, w jaki to działa nie przystoi reszcie wnętrza.

Szybko. To moja druga 164 i klapka w obydwu po prostu strzela.

- - - Updated - - -

Tutaj:
174285-rozmowy_o_ar_33_164_mini_shoutbox-h1.jpg

znalazłem chyba winnego. Jest to do kupienia/renowacji?

Załączniki

• h1.jpg
    h1.jpg
    55.6 KB · Wyświetleń: 135
Z tego co pamietam jest z boku zamontowana zebatka utopiona w smarze co powoduje powolne otwieranie

Powinna byc z boku kolo zawiasu ta zebatka. W jednej mialem cala i otwierablnie kolo 3-4 sekund. W pozostalych dwoch byl wylamany trzpien i brak zebatki z tego co pamietam

U mnie też szybko się otwiera, wręcz strzela jak wcisnę i puszcze palcem, dlatego zawsze ją przytrzymuję. Myślałem, że tak ma być.

Jak by ktoś potrzebował jakiś części do 164 3.0 to pisać na pw. Mam całe auto na części.

12 czy 24 ? I który rok ? Jesli super 96/97 to Chromy dymione?

12 Super z 96, chromy są złotawe ale je chyba sobie zostawię do następnej 164 :)

Te Chromy to już unikat. Kiedyś kupiliśmy komplet na przód z wyprzedaży po likwidacji serwisu. Zapytam Taty jak wróci, czy czegoś nie potrzebuje i damy znać.

Jeśli to manual, to ma w ładnym stanie drewniana gałkę biegów ? Bo my w naszej odswieżaliśmy klarem.

Niestety zmiana planów, auto jak na razie nie idzie na części.

Ostatnia edycja:
Jeśli jest w miarę ładne, to warto ratować ! Albo samemu albo komuś odsprzedać, żeby zrobił. Nam już 164 wystarczy, ale pewnie byśmy przygarnęli :) Daj znać co i jak z nią.

Sprzedać w całości jej nie sprzedam, za duży sentyment, włożonej pracy... już nawet o kasę nie chodzi. Co do odratowania to jest ciężki kawałek chleba, bo została przesunięta belka z tyłu i jest spory problem z tym. Ale chyba ją wybebeszę i zrobię z niej "track day cars" Wnętrze zostawię do następnej. Muszę to przemyśleć.

Wszystko można odratować, choć nie wszystko warto.

Gdzie jest wtyczka diagnostyczna ABS? Nie mogę namierzyć a w upały ABS nie działa. Niby nie potrzebny, ale nie lubię niesprawnych aut :)

Można, ale jej już ię nie opłaca do takiego stanu jak bym chciał. Zbieram kasę, a ta zostaje ze mną jak na razie :)

Amortyzatory
Powrót