[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

Dlaczego twierdzisz, że próchno i dlaczego opis jest bajkowy? Aaa na pewno byłeś, ogladałeś i jeździłeś. ...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Samochód niczego sobie, jak za te pieniądze. Cudo to może i nie jest, raczej do poprawek, ale trochę wkładu czasu, gotówki i może wyjść coś ciekawego.

daaaawno temu mialem okazje przejechać się tą 33 sw zieloną - generalnie do duzych żmudnych poprawek - zalezy czego oczekujesz - jak coś pisz na pw ale za dużo też CI nie pomogę - kiedyś ją po prostu spotkałem na drodze i pognałem za nia- właściciel dał mi się przejechać i opowiedział to i tamto.

to kolega swoją imolkę ma chyba baaaardzo zadbaną ;]
wziąłem zieloną. właściciel - klasyczny mirek zapier....cz (od pierwszego zdania na "ty"). tak że wszystkie uzyskane od niego informacje od razu podzieliłem przez 4
nierealny przebieg na liczniku - 97tys, na fotach z ogłoszenia widoczne ewidentnie dwieście++
trochę wieśtuningu do zeskrobania [szyberdach nie jest fabryczny, wydech...].
silnik - igła
do roboty - podłoga, zawias tył/przód (twarde ale stuka), zasilanie pb, mokra skrzynia i ... to wszystko? nic czego nie można się spodziewac po 21 letnim (eper prawdę powie:)) autku.
spalanie poniżej 8lpg/100 w trasie. vmax - nie powiem, bo to nieprzyzwoite. jakies 2 tysie klepnięte w ciągu dwoch tygodni, jak na razie bez przygód.

wczesniej poruszałem się 33 o podobnym przebiegu (i wieku) którą przy wymianie koła trzeba było już podnosić za wahacze, suszyć po deszczu i trzaskać drzwiami [...]

Poszukuje kielicha dolnego spreżyny amortyzatora przedniego do 164 - ma ktoś????

Nie ma ktoś na zbyciu szkiełek kierunkowskazów bocznych (obrysówek - tych z logiem Pininfarina). Jakiś ch.. mi wydłubał.

A przy okazji mam gościa na monitoringu jak szedł na pewniaka do mojego auta. Jakby miał upatrzone. Kto by się spodziewał, że taką pierdołę ktoś zajuma.

Nie ma ktoś na zbyciu szkiełek kierunkowskazów bocznych (obrysówek - tych z logiem Pininfarina). Jakiś ch.. mi wydłubał.

A przy okazji mam gościa na monitoringu jak szedł na pewniaka do mojego auta. Jakby miał upatrzone. Kto by się spodziewał, że taką pierdołę ktoś zajuma.

Mam kpl. jak cos
dalej szukam kielichów amorka przedniego ....

Gdzie moge kupic napinacz mechaniczny rozrzadu 3.0 v6 12v,?

OR 60588421

Może ktoś zobaczyć u siebie w V6, czy ma pod odpowietrznikiem termostatu jakąś uszczelkę?
Bo po wymianie termostatu, stara śruba mocno mi już niedomagała i zamówiłem nową ale po wkręceniu,
nawet przy nieodpalonym silniku ( czyli bez ciśnienia) woda z układu wypływa. A nie pamiętam już czy była tam jakaś uszczelka czy nie?
I teraz się zastanawiam czy po prostu mocno "dobić" tę śrubę czy dorabiać uszczelkę ? :)
imag0086re.jpgimag0085rt.jpg

O właśnie, dzięki Kasza :)

edyta

załatwione :-)
mała rzecz a cieszy :-)
imag0098s.jpg

Ostatnia edycja:
A teraz z innej beczki...
Dziś po przejechaniu
trasy 130km jednym ciągiem średnia prędkość 100/110 km/h.
Spokojna jazda bez szaleństw, po dotarciu do celu coś mnie tknęło żeby obmacać felgi bo jakoś tak pod koniec trasy dziwnych wibracji dostałem. Jakby ciężarek się odkleił czy masa błota zalegała na feldze.
Macam po kolei koła i oparzyłem się o jedną felgę, normalnie szok gorąca tak że można było by na niej grillować kiełbasę. Aż skwierczało. Poczekałem żeby trochę przestygło, myślę sobie może tłoczek się zapiekł czy jaki inny diabeł, ale hamulce działają jak należy a koło po podlewarowaniu kręci się bez najmniejszego oporu, a po zdjęciu koła zacisk daje się normalnie luzować i tarczą obracamy też bez poroblemu. Ktoś ma pomysł co mogło się stać ? :)

zero dziwnych dźwięków,
tylko mega temperatura

Ostatnia edycja:
Fakt droga powinna kosztowac 3000zł i czekac na łaske kupujacego.... Polska to dziwny kraj....

No nie przesadzajmy, ale sprzedawanie za 19 tys. Wyrejestrowanej i nieopłaconej Q4 "do renowacji", która nie jeździ od 7 lat, gdzie nawet najmniejsza naprawa przy dostępności i cenach części do tego modelu może oznaczać ogromne wydatki, jest przesadą.

Amortyzatory
Powrót