[164] Piasta

• Autor wątku Autor wątku andzia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

andzia

Guest
Czy Panowie specjaliści moga mi powiedziec czy piasta z łożyskiem oczywiscie na 5 srub i z ABS z 164 3.0 v6 z 93r. bedzie pasowała do mojej 164 2.0 v6 turbo z 92.r jesli rowniez mam abs??? :?:
Z góry dzieki..... :)

Wyswietleń 50 i zero uwag :shock: Chłopaki no pomozcie koleżance w kłopociku,nie wiem czy zamawiac czy nie a czas leci.i autko zamiast smigac to tak wisi biedne na podnosniku same jak palec :cry: i dodam ze ja tyz taka uziemiona ... 8(((

Według Epera, powinno pasować.
Ta sama piasta jest w wersjach:

K0 164 164 (1987-1992)

K2 164 164 TURBO BZ.(1987-1992)

W1 164 164 FL/92 (1992-1997)

W2 168 164 SUPER (1992-1997)

R4 164 164 USA MY.94-95 (1993-1995)

No wreszcie sie doczekałam....dzieki dobry czlowieku :D
Czyli spokojnie zamawiac....oby.... :roll:

Ręki sobie jednak nie dam uciąć :)
Rozumiem, że chodzi tu o przód.

Majkel napisał:
Ręki sobie jednak nie dam uciąć :)
Rozumiem, że chodzi tu o przód.
W razie złej podpowiedzi głowa poleci <szczena>

:D ale ja nie twierdzę że żle podpowiedziałeś , mnie tez wydaje się że jest to samo ale pewności mozna nabrać tylko jak ma się to w reku dla porównania :D

<krzyczy> Wy tu sobie nie żartujcie bo niedługo bede miała skład piast a alfa bedzie wisiec dalej!!!
Czy na forum nie ma choc jednej osoby pewnej w 100% co do tego tematu?/Łomatko normalnie porażkosssssssssss... <:~>

A nie można kupić takiej odpowiedniej do 2.0T?

no własnie nie znalazłam ,pewnie ze byłoby najlepiej,ale zawsze tak jest jak potrzeba to nikt nie ma...,pozniej bedzie ich na kopy...

Z allegro to obdzwoniłam wczoraj chyba ze 30 osob a ten ma wylaczony tel. pewnie weekend i sporo osob ma wolne ,w pełnym tego słowa znaczeniu....:))

Znalazłem odpowiedz http://katalog.fota.pl/Katalog/(S(uwh2od45j0wh53nxhfihz1ey))/Samochod3.aspx?GenArtNr=653 kliknij w plusik przy RUVILLE pokaże się numer katalogowy. Kliknij w niego a póżniej w stosowany i pokaże w jakich autach jest stosowana ta piasta

No z tego wynika ze tez pasuje....
Dzieki ...

Z katalogu wynika ze pasuje..a rozmawiałam z niejakim Gerardem podobno sporo ludzi go zna od ALF i mowi ze nie bo sa inne naciecia,,,,,wiec_ szukam dalej....... :|?:

Pasuje na pewno tylko w w TS jest inna na 4 śruby.
Kolega napisał że eper podaje że są takie same to na pewno jest tak
I katalog foty podaje to na 100% jest to samo
Porównałem pistę z alfy z 91 i 93 są takie same
Nacięcia ABS są na półosi, a wielowypust możesz policzyć wielowypusty i porównać
Pozdrawiam

juz po zabiegu ale kombinowania jest co nie miara,nietak do konca super wszystko pasuje naprawde trzeba dobrze sprawdzac bo kilka miesiecy i juz inne mocowanie na czujnik ja kupilam 3 piasty i ostatnia przerobiona troche,ale warto zwracac uwage przedewszystkim jak jest mocowany abs,zaoszczedzi to wielu klopotow...
Z drugiej strony po co oni tak zmieniali czesto budowe tego auta ,to chyba pierwsze jakie spotkalam z takimi roznicami budowy dosc czestymi.Nie rozumiem ulepszali?

Ulepszali, a klient sprawdzał czy sie koło nie urwie. No i do trzech razy sztuka :D

Oj dokładnie do trzech i tylko do trzech ,strasznie sie zniecheciłam do tego auta,Jak to sie mowi....? Wymiekam... :D

Amortyzatory
Powrót