Mostrar resultados de 1 Para 5 com 5
  1. #1
    JaśnieWaćPan
    convidado

    Domyślnie brak przyspieszenia 33 1.7 16V

    Witam . dziś robiłem pierwsze Dirigir gdyż ukończyłem remont mojej alfredki. Wszystko chodzi elegancko. Wchodzi na obroty jak oszalała bez problemu (na gazie oczywiście, bo wtryski niesprawne).
    Mam jednak taki problem który konkretnie mnie zdołował. Ruszając zbiera sie gorzej niż jakiekolwiek auto choćby poj. 1.2 . . . Daje gaz w oczekiwaniu na przyspieszenie jakie powinno zaskakiwać w tym modelu, a ona jakby przerywa czy dławi się i dopiero może przy 5000rpm jakoś ciągnie... cóż to może być? parownik? (dodam że wiekszośc parte a eksploatacyjnych np. kable, świece, aparat zapł. nowe).
    Nawet podkręcenie większej dawki gazu zbytnio nie pomaga... Myślałem z początku że to hamulce mnie hamują na dotarciu, lecz to nie jest przyczyną... proszę o pomoc! dodam niedługo zdjęcia jak zostało to auto przerobione


    › Więcej...: brak przyspieszenia 33 1.7 16V
    Última edição por Majkel ; 24-05-2010 sobre 22:53

  2. #2
    O usuário Resoraków maníaco Avatar kasza85
    Juntou-se a
    10 2007
    Vive em
    jelenia góra
    Automático
    Alfa Romeo 166 3, 0 24v 2000r
    Mensagens
    787

    Domyślnie

    kolego, może zmniejsz trochę gazu bo ci będzie go zalewać i nie będzie ci ciągnął. nie masz gdzieś lewego powietrza??
    Alfa 164 3.0 94r - była
    Alfa 164 3.0 96r - była
    Alfa 166 3.0 00r - jest

  3. #3
    albinek
    convidado

    Domyślnie

    Podłącz woltomierz do sondy lambda:
    Na wolnych obrotach powinien oscylować w okolicy 0,5V
    -jeżeli jest więcej skręć gaz na reduktorze jeżeli mniej odkręć.
    Na obrotach wysokich (poproś kogoś żeby potrzymał ci motor na stałych obrotach około 3000)
    -sond powinna oscylować pomiędzy 0,2-0,3V
    Jeżeli attuator masz sterowany elektronicznie to nic nie zrobisz bez kompa i programu,a jeżeli jest na śrubę to sytuacja analogiczna do wolnych obr.

    Masę miernika podłącz do minusa na klemie a sygnał jest przesyłany czarnym przewodem
    od sondy.

  4. #4
    JaśnieWaćPan
    convidado

    Domyślnie

    wymieniłem sonde z alfy która była w pełni sprawna. Nie wiele pomogło. Motor wchodzi na obroty i kręci jak porabany, tylko po prostu nie może się zebrać z miejsca. Nie wiem czy skrzynia by miała jakiś wpływ? ;/
    Última edição por Majkel ; 25-05-2010 sobre 22:15

  5. #5
    albinek
    convidado

    Domyślnie

    To nie chodzi o sondę, masz źle ustawiony gaz prawdopodobnie za bogato, wyreguluj sobie gaz tak jak napisałem w poprzednim poście a na pewno poczujesz różnice.

Tópicos similares

  1. P0101 erro e falta de aceleração
    Criado por Songoku seção 156
    Resposta: 15
    Último post/Autor: 12-01-2016, 08:41
  2. brak przyspieszenia
    Criado por czarny 156 seção 156
    Resposta: 3
    Último post/Autor: 28-01-2014, 22:08
  3. Brak przyspieszenia, turbina? zawory egr?
    Criado por krisday na seção 147
    Resposta: 20
    Último post/Autor: 19-02-2013, 23:50
  4. Brak przyspieszenia
    Criado por zucho seção 156
    Resposta: 17
    Último post/Autor: 23-10-2009, 16:55
  5. Resposta: 9
    Último post/Autor: 27-12-2008, 11:02

Tags para este tópico

Permissões

  • Você não pode assumir um novo tópico
  • Você não pode escrever mensagens
  • Você não pode Adicionar anexos
  • Você não pode editar as suas mensagens
  •  
Absorventes de choque freios