• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[33] Klimatornic, komputer pokładowy?

DaniioDTB

Nowy
Auto
33 boxer dell'orto carbs
Witam, mam takie pytanie w jakiej wersji i na jakich rynkach 33 występowała z komputerem pokładowym pod licznikami, a także chodzi mi o klimatyzacje być może nawet klimatronic. czy na naszym rynku były takie wersje? Mam nadzieje że ktoś z większą wiedzą o trzydziestkach trójkach będzie w stanie odpowiedzieć na to pytanie:)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Komputerow nie bylo pod licznikami, mozesz sobie sam zalozyc ;] koszt okolo 150 zl. Byla kiedys 1.7 niedaleko mnie z takim do kupienia. A co do klimatronika tez nie bylo, tzn fabrycznie bo samorobki sie zdarzaly ;] a klima naturalnie wystepowala

No a takie coś, widziałem to już w kilku Alfach 33 (oczywiście nie na żywo tylko w netcie). To jest raczej automatyczna klimatyzacja?

Załączniki

• P3190564.jpg
    P3190564.jpg
    61.4 KB · Wyświetleń: 1,417
Przyznam się, że sam poszukiwałem informacji na ten temat, zwłaszcza że na szwajcarskiej stronie CoureSportivo.ch też widziałem zdjęcie 33 z klimatronikiem i wygląda identycznie jak na zdjęciu zamieszczonym przez DaniioDTB. Moim zdaniem potwierdza to, że były instalowane fabrycznie... Sam zresztą się zastanawiałem nad instalacją czegoś takiego u siebie, bo takie panele (z niewielkimi różnicami) poza Alfą 155 montowane były do Fiata Tempry i Lanci Delty/Dedry. Natomiast identycznych przycisków i diod będących przy nich nie miało żadne z tych aut... Ale sam panel nie wystarczy, żeby mieć klimatronik, bo jeszcze potrzebne są dodatkowe czujniki...:D ale jeśli udałoby się komuś na własną rękę zamontować taki gadżet to czapki z głów:) O ile najpierw znajdzie chłodnice w stanie na tyle dobrym, by warto się było bawić... A o to niestety nie jest łatwo:/ Co gorsze oryginalne chłodnice mają miedziane rurki a radiator jest aluminiowy więc konstruktorzy zapewne do dziś dostają "pochwały" za połączenie ze sobą tych metali.. Gdyby ktoś potrzebował info na temat różnych napraw, to polecam tę stronę: http://www.alfa-restoration.co.uk/

Klimatronik był też montowany w 33 tak podpowiem że pasuje nawet z 155 sam coś tam modziłem. Dla ciekawosci powiem że w pl też była taka 33 z klimatronikiem znajomy miał. Komputera pokładowego nie było nie licząc Alfa control.

No to w porządku, w takim razie wiem że Klimatronik to prawda, a komputer niekoniecznie. Bo kiedyś była taka sztuka 33 na allegro do sprzedania, co miała między obrotomierzem a licznikiem tam gdzie są ikonki kontrolne profesjonalnie wmontowane takie coś co wyglądało jak komputer pokładowy. No to trzeba przyznać że 33 były naprawdę konkretnie wyposażone jak na swoją klasę.

ja wiem kto ma taki klimatronic razem z nagrzewnica w piwnicy juz dlugi czas i nie chce mi sprzedac ;]

No tak Żagiel Robert sknera nie chce odsprzedac choc 33 porzucił.

no wlasnie ;] a poza tym moglbys sie odzywac a nie gdzies zginales i tylko czasem z zaskoczenia cos na forum napiszesz ;P

Amortyzatory
Powrót