[33] Spalanie nadmierne

E

elbus

Guest
Witajcie wszyscy,

chcialem sie was zapytac jakie macie srednie spalanie.

Moja alfa 33 silnik 1,4 wersja Imoloa (90KM) spala mi srednio 12,5l/100km i wydaje mi sie ze to troche za duzo.
Bo z tego co mi wiadomo nie powinna spalac wiecej niz ok. 10l/100km w cyklu mieszanym.
Moze ma ktos pomysl jaka moze byc tego przyczyna?
Za wszystkie sugestje i odpowiedzi jestem bardzo wdzieczny.

Witaj, ja mam 1.7 i więcej jak dziesięć to muszę ją cały czas "gonić" - więc Twoje spalanie jest conajmniej za duże.

Może potrzebna jest zwyczajna regulacja spalania?

P.S. Mój ojciec zawsze mówi "już tankujesz? musisz mieć jakąś dziure w baku..":D

Witaj, ja mam 1.7 i więcej jak dziesięć to muszę ją cały czas "gonić" - więc Twoje spalanie jest conajmniej za duże.

Może potrzebna jest zwyczajna regulacja spalania?

P.S. Mój ojciec zawsze mówi "już tankujesz? musisz mieć jakąś dziure w baku..":D

ja wychodze z zalozenia kto ma alfe i kocha ten nie ma problemu z paliwem dla niej :)

ale takie spalanie jak ja mam to mnie juz przeraza,wczoraj postawilem auto u mechanika zobaczymy co wszystko bedzie do roboty,licze na koszta 2000-3000zl.

Ja nie mam problemu z moją Alfą;) Paliwo zawsze jest - tak jak piszesz, dla alfy nigdy pićka nie braknie heheh

Daj znać co było przyczyną "nadmiernego spalania" może przyda się komuś innemu hehe

hehe ja na stan paliwa w baku tez nie narzekam bo nie pozwalam by bylo mniej niz 1/4.
Zobaczymy co mechanik znajdzie za przyczyne.
Tam troche roboty go czeka,biedny sie troche zalamal jak mu powiedzialem co ma porobic.
Ale jednoczesnie widzialem taki blysk w jego oczach bo on tez jest alfaholiciem, mozna nawet powiedziec ze szaleje za kazdym wloskim samochodzie.

Amortyzatory
Powrót